USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Міськрада не збиралася фінансувати «Ніч у Луцькому замку»

16 Листопада 2016 10:57
Програма фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів у Луцьку на 2017 рік не включала фестивалю «Ніч у Луцькому замку», оскільки, на думку чиновників, цей захід – комерційний.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 16 листопада.

Так, начальник управління культури Тетяна Гнатів повідомила, що в програмі заходів не включений фестиваль «Ніч у Луцькому замку», бо на її думку, цей захід – клопіт інвесторів.

«Цей проект не має фінансуватися за кошт міського бюджету, а передбачає кошти з бізнесу, який з цього має фінансові дивіденди. Місто долучається до нього творчо і організаційно, а фінансова складова – прерогатива бізнесу», - каже чиновниця.

Її підтримав і член виконкому Роман Бондарук. Він вважає, що «Ніч…» зосереджена «не на культурний розвиток, а піти погуляти». Тож, з його слів, він не бачить потреби з бюджету міста витрачати гроші на такі заходи. Натомість більш гідним на фінансування з міського бюджету вважає міжнародний літературний фестиваль, де він є одним з організаторів.

Натомість за виділення коштів на фестиваль з бюджету міста виступив заступник міського голови Юрій Моклиця. Він зауважив, що місто має визначитися: потрібен такий фестиваль чи ні.

«Нам або потрібен фестиваль, або ні. У 2016 році управління культури самоусунулось, і грошей не дають на наступний рік. Ми маємо визначиться, чи такий захід не потрібен. Бо будь-який інвестор цікавитиметься, чи долучається місто до цього заходу», - повідомив він.

Член виконкому Олександр Шараєв також вважає, що «Ніч у Луцькому замку» має бути включена в Програму заходів: «Мені незрозуміло, чому бізнес має підтримувати його, а міська рада ні».

Урешті, члени виконкому проголосували за те, щоб збільшити фінансування програми на 50 тисяч гривень і включити «Ніч у Луцькому замку» в Програму заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 16 Листопада 2016 12:31
Ще ту кантору Туристичну Остапа Бендера, скоротіть, щоб не жерли наші гроші не їздили по світу за наші останні гроші. А зробіть щось для нас.
Добродій Показати IP 16 Листопада 2016 14:57
мляха чого за мої податки моклиця має фінансувати справді комерційний захід ???? ЧОМУ??? А давайте з таким самим успіхом будемо фінансувати весілля там теж співають та бухають і і замість квитка є перепій ... чим не фестеваль ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus