USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Міськрада закликала міліцію не переслідувати луцьких активістів

18 Грудня 2013 20:00
Луцька міська рада звернулася до правоохоронних органів, аби ті припинили процесуальні процедури щодо активістів мітингів. Депутати голосували таємно.

Про це стало відомо під час позачергової сесії міської ради сьогодні, 18 грудня.

Звернення озвучив секретар міськради Григорій Пустовіт. З його слів, переслідування активістів та політиків за зняття портретів президента - політичні репресії. Мовляв, розташування портретів на ялинці – «акт повішення». Григорій Пустовіт вважає, що прокуратурі варто показати, в яких точках треба пробивати портрет президента, щоб його повісити на ялинку.

«Замість діалогу з громадськістю, об’єктивного розслідування та притягнення до відповідальних винних у київських подіях 30 листопада, влада розпочала безпрецедентний тиск на громадських активістів і політиків.

Виконуючи політичне замовлення авторитарного режиму, що втрачає свою легітимність, волинська міліція та прокуратура висувають надумані підозри про злочини депутату Волинської обласної ради Ігореві Гузю, та нашим колегам депутата Луцької міської ради Сергію Григоренку та Богданові Шибі, громадським активістам Майї Москвич, Миколі Собуцькому і Володимиру Бондарю.

Ми переконані, що дії безпідставно обвинувачених не лише не мали щонайменших ознак злочинів чи правопорушень , вони були проявом відповідальної громадянської позиції та патріотизму.

Відтак ми вважаємо за доцільне негайне припинення всіх процесуальних процедур щодо перелічених політиків і громадських активістів та повернення посадовців правоохоронних структур до своїх безпосередніх обов’язків – боротьби з і злочинністю, захисту прав і свобод громадян», -йдеться у зверненні.

Відтак, у проекті рішення йшлося, що депутати звернуться до прокурора області Андрія Параки та начальника обласного управління МВС Олександра Терещука зі згаданим документом.

Депутат Василь Гриб запропонував голосувати таємно, аби не було утисків. Депутати погодилися.

Представник прокуратури міста Сергій Мазурок пояснив, що наразі триває досудове слідство випадків порушень громадського порядку.

«Складається враження, що подібні звернення – тиск на органи слідства», - зауважив представник прокуратури.

Депутати звернення підтримали.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Опозиція Показати IP 18 Грудня 2013 20:55
Боягузи особливо цей що доповідав секретарка , який з нього опозиціонер він за весь час один раз був на майдані!
Влада Показати IP 18 Грудня 2013 20:56
проти всіх порушили а за Козюру забули!!!!!!!
лучанка Показати IP 18 Грудня 2013 21:04
іІ ГРИЦЮКА ЗАБУЛИ. ВІН ТЕЖ НІС ПОРТРЕТ ЯНУКОВИЧА
Аналітик Показати IP 18 Грудня 2013 21:23
Голосували таємно, це реальне обличя опозиції, головне щоб не переслідували мене. Терещуку і його ставленику в м. Луцьку начхати на ваше звернення, він отримав відповідні вказівки так само як прокуратура і суди, організував виконання і зобовязанний доповісти в столицю. А його загравання з громадою це така собі прелюдія, створення позитивного героя, до цього його штовхає інстинт самозбереження. По відкритих кримінальних провадженнях буде все зроблено щоб довести їх до суду. Але це не вигідно Президенту, тому найближчим часом у ВР буде подано законопроект "Про амністію" Тому справи будуть закриті, але не по реабілітуючих признаках, для того щоб окремі політики мали такі собі "ярлички". О таке наше сьогодення і такі ми українці.
патріот Показати IP 18 Грудня 2013 22:23
погоджуюся з позиціею Шиби,що влада відкривае ці справи спеціально, щоб потім сказати давайте всіх звільнми через амністію. І цих нелюдів від влади що побили людей і тих що це організували "відмажуть" а народ хочуть знову" розвести як котят "
Нормальний Показати IP 18 Грудня 2013 23:19
Нормальних не переслыдувати, а не нормальним одягнути браслети. І ВСЕ !!!
Міністр МВС Показати IP 18 Грудня 2013 23:31
Мені ваше звернення до великої ср...и
буратінка Показати IP 19 Грудня 2013 07:56
Козюра сливарить з ПРокурорами, зливає інфу в політрозвідку СБ, тому і пухнастий. Піде...ми не народжуються, ними стають!
МВС Показати IP 19 Грудня 2013 10:08
Секретарка-Пустоцвіт засц***в:))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus