USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Місто для тварин: маленькі лучани розмалювали стіни КП «Ласка»

1 Листопада 2018 11:58
Місто з будиночками для тварин, песиками, котиками та птахами – такий малюнок на всю стіну зробили вихованці мистецької студії «Соняшник» у комунальному підприємстві «Ласка».

Керівник мистецької студії Лариса Чубай розповіла, що розмальовували стіну вчора, 31 жовтня.

«Ідея з’явилась нещодавно. Оскільки закінчується тепло бабиного літа, хотілось втілити її якнайшвидше. Несподівано сонячна погода останніх днів жовтня дозволила нам це зробити.

Стіну ми розписували на майданчику, який облаштовується для занять каністерапією. Маленькі художники радо відгукнулись на мою пропозицію зробити шмат сірої стіни веселою та барвистою. Сам процес забезпечив усім нам гарний настрій, а ще, це даруватиме естетичне задоволення й тим, хто прийде на заняття оздоровитися чи знайти нового чотирилапого друга», - розповіла Лариса Чубай.

Серед тих, хто розмальовував стіну й восьмирічна Олександра Сопронюк (на фото праворуч).

«Я дуже люблю тварин, тому, коли Лариса Петрівна запропонувала піти розмальовувати паркан – погодилася з радістю. Це так цікаво, ще й місце для малювання просторе», - ділиться думками дівчинка.

Директор КП «Ласка» Наталія Рудь розповіла, що каністерапія набуває популярності.

«Частина нашого суспільства відчуває побоювання і прагне уникати контактів з такими людьми. Тварини, на відміну від людей, не дають оцінки людським якостям - вони просто допомагають людям, які цього потребують, надаючи свої сили та енергію. Тому «лікування тваринами» стало ефективним методом реабілітації людей з особливими потребами. Лікування та соціальна реабілітація за допомогою собак набагато доступніша, ніж терапія з кіньми або дельфінами, а має таку ж ефективність», - наголосила Наталія Рудь.


Вона додала, що проект «Соціальна реабілітація людей з обмеженими можливостями в транскордонному регіоні завдяки створенню умов та підготовці спеціалістів у сфері каністерапії» реалізовується по програмі транскордонного співробітництва Україна-Білорусь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучани Показати IP 1 Листопада 2018 14:51
Хорший захід. Молодці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus