USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Місто для життя: привабливість Луцька презентували у рамках міжнародного інвестиційного форуму

21 Вересня 2018 17:14
Модернізація, розвиток та комфортність для проживання і відпочинку: інвестиційний потенціал міста розглянули у рамках бізнес-форуму «Волинь-Інвест 2018».

Про це йшлося під час Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму «Волинь-Інвест 2018» 21 вересня.

Інвестиційний потенціал Луцька презентував перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад. Він розповів, що місто розташоване за 85 кілометрів від Польщі та за 150 кілометрів від Білорусі, має населення 216 тисяч (агломерація – понад 280 тисяч), середній рівень заробітної плати становить 7128 гривень, у місті налічується 73,509 тисячі працюючих, 25,6 тисячі учнів у 29 школах, два національні університети.



У місті переважає переробна та машинобудівна промисловість, виробництво транспортних засобів та устаткування, зокрема, йдеться про підприємство світового лідера у виробництві підшипників, концерну «SKF». Перший заступник міського голови відзначив, що місто розвивається, попри те що досі лишається затиснутим у своїх межах: у 2017 році прийняли в експлуатацію понад 79 тисяч метрів квадратних житла.
Григорій Недопад відзначив, що після кризи 2014 року вдалося мінімізувати відтік інвестиційного капіталу. Так, обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку міста перевищує 95 мільйонів доларів. Луцьк є учасником проекту Європейського інвестиційного банку щодо закупівлі 30 нових тролейбусів за кошти банку та міського бюджету.

Говорячи про співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями, Григорій Недопад зауважив, що Луцьк реалізовує проект з ЄБРР, у рамках якого замінюють тепломережі, закривають підвальні котельні з метою економії газу та електроенергії. Співпраця з Європейським інвестиційним банком спрямований на водоочистку та водовідведення. Також місто реалізовує спільні проекти з НЕФКО: багато комунальних підприємств пройшли термомодернізацію. Найбільшими донорами, кошти яких спрямовують на розвиток міста, лишаються ЄБРР та ЄІБ.

Також перший заступник міського голови повідомив, що місто співпрацює як партнер з 18 містами та районами у 12 країнах світу, а нещодавно перемогло у спільному проекті відновлення історичних пам’яток. Місто отримало три відзнаки ПАРЄ, зокрема, Щит честі у 2017 році. Григорій Недопад наголосив, що Луцьк – це місто для життя, де приємно проводити час можна не лише на роботі, а й у вихідні: активно відновлюють центральний парк, де з’являються оновлені алеї та ліхтарі, вдалося відновити судноплавство на Стиру. Насамкінець, він навів низку позицій міста у всеукраїнських рейтингах: місто стало першим за рівнем можливостей, рівнем екології та лідером рейтингу найзручніших міст.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
! Показати IP 21 Вересня 2018 18:21
Ріденько !
Доктор Шацький 33 см Показати IP 21 Вересня 2018 19:09
Згідний - тільки постійний трупно - фекальний сморід над містом вбиває увісь романтизм ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus