USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Місцеві громади домоглися розуміння від Верховної Ради. ФОТО

29 Липня 2009 10:00
Делегація від Волинського представництва Асоціації міст України 24 липня взяла участь у відкритих Загальних зборах, що відбулися під стінами Верховної ради України. Про це 29 липня інформують «Волинські Новини».
 
Як повідомили у Волинському представництві Асоціації міст України, його учасники вимагали від народних депутатів подолання вето Президента України на нову редакцію Бюджетного кодексу, яка передбачає вкрай необхідні для місцевих громад змін у сторону децентралізації бюджетної системи. У цей день з ініціативи АМУ депутати Верховної Ради створили робочу групу, яка має до 1 вересня напрацювати пропозиції, аби знову винести зміни до Бюджетного кодексу на розгляд і затвердження Ради.
 
Очолив Волинську делегацію депутат Луцької міської ради Ігор Давидов. Загалом у зборах взяли участь майже тисяча міських, селищних та сільських голів, депутатів місцевих рад та їхніх прихильників з усіх областей України, які на виконання ухвали V Українського муніципального форуму, який 20-21 липня проходив у Ялті, з’їхалися до Києва, щоб у такий спосіб відстоювати інтереси своїх громад.
 
Як повідомив Ігор Давидов, волинська делегація на зборах була однією з найчисельніших, а, крім того, найбільш згуртованою. «Тільки лучани взяли з собою прапор свого міста. Ми, окрім того, мали промовисті плакати, аби якнайефективніше та найкраще донести свою позицію до народних депутатів. Волиняни відзначалися організованістю, наполегливістю та щирим бажанням донести свою позицію до Верховної Ради», – сказав пан Давидов.
 
«Верховна рада, подолай несправедливість!», «Бюджетна реформа – майбутнє громад», – було написано на плакатах волинян, які вони розгорнули під стінами Верховної Ради  24 липня. Учасники волинської делегації отримали змогу поспілкуватися з народними депутатами від БЮТу, волинянами Віктором Олійником та Миколою Потапчуком, які розповіли про стан справ навколо подолання вета Президента.
 
Учасники зборів делегували на зустріч з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином делегацію у складі Президента АМУ Івана Куліченка, віце-президента з виконавчої роботи Мирослава Пітцика, Запорізького міського голови Євгена Карташова, Бориспільського міського голови Анатолія Федорчука, Українського міського голови Павла Козирєва.
 
Як повідомив згодом голова Верховної Ради України Володимир Литвин, на зустрічі делегації АМУ та голів двох провідних фракцій – Партії Регіонів та БЮТу, досягнута домовленість про напрацювання уточнень до нового Бюджетного кодексу. Була створена робоча група з удосконалення тексту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» повернутого до Верховної Ради України з пропозиціями Президента України для повторного розгляду, і підготовки його до розгляду в установленому порядку в Комітеті Верховної Ради України з питань бюджету. Ця робоча група до 1 вересня 2009 року має підготувати та передати до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету відповідні пропозиції для їх опрацювання і внесення в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus