USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Міцний горішок» хоче купити Черкаський горілчаний завод

6 Жовтня 2009 19:09
Американський актор та герой культового фільму «Міцний горішок» Брюс Вілліс вирішив купити акції польсько-французької BELVEDERE GROUP, яка серед іншого з кінця 2007 року є власником Черкаського горілчаного заводу, – повідомляють «Волинські Новини».
Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, про це компанія BELVEDERE GROUP повідомила в понеділок.
«Брюс Вілліс у розмові із правлінням Belvedere висловив бажання особисто у том у числі фінансово взяти участь у роботі компанії з тим, аби пришвидшити розвиток марки Sobieski та інших марок групи Belvedere», - відзначено в повідомленні, текстом якого володіє УНІАН.
BELVEDERE відзначила, Вілліс, який рекламував польський бренд горілки Sobieski, може війти в раду директорів групи на найближчому засіданні акціонерів фірми, але не уточнила, який пакет планує придбати актор.
За даними польських медіа, Вілліс був «обличчям» рекламної кампанії горілки Sobieski, за яку – за неофіційними даними – отримав від BELVEDERE 16 мільйонів доларів.
Вілліс рекламував один із найвідоміших польських брендів, зокрема, в Іспанії, Франції прибалтійських державах та Китаю.
За даними TVNCNBCbussines, акції BELVEDERE GROUP після новини про можливу купівля пакету американським актором подорожчали на 11%.
TVNCNBCbussines зауважує, що деякі акціонери можуть бути зацікавлені у продажі своїй акцій через те, що фірма має значні борги перед банками, які з труднощами обслуговує.
Довідково:
Створена у 1991 році у Франції BELVEDERE GROUP продає алкоголь у 30 країнах та має власні виробництва у 8 державах (США, Польща, Литва, Болгарія Іспанія, США, Бразилія та Україна).
На сьогодні одна із найвідоміших марок групи Sobieski займає сьоме місце у світі серед горілок преміум класу.
У першій половині 2009 року Belvedere продала алкоголю майже на 300 мільйонів євро, що понад на 30% менше аналогічного показника минулого року.
Доходи групи в 2008 році виросли на 13% до майже 1,2 мільлярдів євро, але водночас фірма зазнала понад 60 мільйонів євро збитків проти 0,9 мільйона євро прибутку в 2007 році. 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аноним Показати IP 24 Жовтня 2009 00:25
ееееее

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus