USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міжцерковна рада закликає до примирення щодо Волинської трагедії

8 Липня 2013 12:15
Звернення до українського та польського народів щодо подій Волинської трагедії 1943-1944 років оприлюднила Рівненська Міжцерковна Рада, - пише IA ZIK.

Рівненська Міжцерковна рада, усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями, закликає всіх християн до кроків примирення, щодо подій Волинської трагедії 1943-1944 років. Про це йшлося під час засідання РМР у Рівному.

У відповідному зверненні, зокрема, йдеться:

«Божа воля в тому, щоб на землі не проливалась невинна кров, не вбивались діти та жінки, що мало місце у даній трагедії з обох боків. Невинно пролита кров волає до Бога про помсту. Але кров Сина Божого, Ісуса Христа примиряє нас з Богом і один з одним.

Трагічні події часів Другої світової спонукають нас до взаємного прощення й прагнення, щоб криваві дні не повторились. Христос вчив своїх учнів прощати: «І коли стоїте на молитві, то прощайте, як маєте що проти кого, щоб і Отець ваш Небесний пробачив вам прогріхи ваші. Коли ж не прощаєте ви, то й Отець ваш Небесний не простить вам прогріхів ваших». (Від Марка 11:25,26)

Тому зараз час – не розпалювати ворожнечу, а звернутись до Бога зі щирою молитвою покаяння у цих злочинах. Ісус, будучи безгрішний, молив: «Отче, прости, бо не знають, що роблять». Нам слід взяти приклад з Сина Божого і через щиру молитву покаяння, принести на цю землю такий довгоочікуваний мир.

Слово Боже звертається до нас: «І впокоряться люди Мої, що над ними кличеться Ім’я Моє, і помоляться, і будуть шукати Ім’я Мого, і повернуть зо злих своїх доріг, то Я вислухаю з небес, і прощу їхній гріх, та й вилікую їхній Край!» (2 Хроніки 7:14)

Рівненська Міжцерковна Рада заявляє, що ми на стороні Божого принципу покаяння, прощення та примирення».

Нагадаємо, професор Українського католицького університету Ярослав Грицак розповів, що ані українці, ані поляки не готові «стати лицем до історії» та визнати свої провини у Волинській трагедії 1943-ого року.

Також читачі Волинських новин діляться власною думкою щодо подій того часу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus