USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Молодь вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні: патріотичне дійство в Палаці учнівської молоді

21 Лютого 2019 19:07
Вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні було присвячене велике патріотичне дійство для школярів луцьких шкіл «Україна та її доля», яке відбулося 20 лютого в Палаці учнівської молоді. Участь в ньому взяли знані творчі колективи цього виховного закладу: вокальний ансамбль «Світанок», вокально-хоровий колектив «Перлинка», ансамбль спортивного танцю «Троянда», ансамбль народного танцю «Радість» і ансамбль сучасного танцю «Міраж». Юні читці, вокалісти і танцюристи представили творчу композицію, в якій відобразили ставлення молодих українців до трагічних подій на Майдані, відстоювання незалежності України на східних кордонах.
Із затамованим подихом спостерігали численні глядачі – учні і педагоги нашого міста – за сюжетом, який розгортався на сцені глядацької зали. Святкування Дня Незалежності на Майдані напередодні доленосних подій 2013-2014 років відтворили юні вихованці гуртків «Імпровізатори», «Чудодії» і вокального гурту «Лісова пісня»: тут переплелися долі трьох людей, які через деякий час пройдуть випробування на гідність і відданість Україні – Володимира Кищука, Романа Гурика і Сергія Нігояна.
Образи матері-України та її нелегкої Долі відтворили на сцені Ірина Гвоздецька і Катерина Олійник. У їхніх поетичних діалогах – біль за полеглими синами і дочками України, роздуми про нескореність козацького духу, впевненість у перемозі над підступним ворогом.
Кадри хронік трагічних лютневих подій в центрі Києва перенесли глядачів у епіцентр протистояння «майданівців» і «беркутівців» – саме тоді почався лік втрат в українських родинах, і перші полеглі на вулицях столиці від снайперських куль приєдналися до Небесної Сотні. Хвилиною мовчання вшанували присутні Героїв, поіменно назвали земляків-волинян: Сергія Байдовського, Василя Мойсея, Едуарда Гриневича, Івана Тарасюка, Олександра Хропаченка.
Важливою частиною патріотичного дійства стала інформаційна складова – на великих екранах школярам були продемонстровані не лише документальні матеріали розстрілів на Майдані, а й те, як розгортався наступ на незалежність України підступного агресора безпосередньо після Революції Гідності.
Гість патріотичного дійства, заступник командира роти по роботі з особовим складом військової частини 1141, лейтенант Ілля Гаврилов запевнив молодь, що бійці Національної гвардії вірно боронять їхнє мирне життя: «З добровольців внутрішніх військ була створена Національна гвардія України – у березні ми будемо святкувати 5-ту річницю. Ми виконуємо завдання безпосередньо в зоні операції об’єднаних сил, і в пункті нашої дислокації – в Луцьку. Ціна нашої свободи і незалежності нелегко дається нашим воїнам. Щодня військовослужбовці дають відсіч військовій агресії. Приємно бачити вас в такій кількості! Хочу побажати вам мирного неба, злагоди. Дякуємо, що ви пам’ятаєте про героїчні вчинки наших громадян! Вами можна пишатися! Слава Україні!». Молодь у залі дружно відповіла: «Героям слава!».
Наймолодші учасниці дійства, «імпровізаторки» Анастасія Строганова і Марія Слупко прочитали вірш «Спасибі вам, сини Волині!» (педагог Ольга Санелюк).
Поезія «Реквієм» прозвучала у проникливому виконанні Сергія Шафранського, вихованця гуртка «Мистецтво слова» (керівник Тетяна Панасюк).
Глядачам запам’яталися виступи талановитих вокалістів Палацу учнівської молоді, серед яких: пісня «Україна» (солістка вокального гурту «Лісова пісня» під керівництвом Олександра Киричука Яна Савчук), композиція у стилі хіп-хоп «Білі крила» (солісти Станіслав Полікарпов і Ольга Шкапа), пісенні твори «Герої Волині» і «Крилата скрипка» ансамблю «Світанок» (керівник Ніна Марценюк), «Повертайся, солдате!» у виконанні колективу «Перлинка» (керівник Наталія Троцюк).
Виступає Перлинка
Виступає Перлинка
Виступає Світанок
Виступає Світанок
Лік неповторних миттєвостей людського життя продемонстрували юні танцівники ансамблю сучасного танцю «Міраж» педагога Дарини Антонюк у хореографічній композиції «Годинник».
У вишуканому танку кружляли дівчата і хлопці – це виступали вихованці ансамблю народного танцю «Радість» (керівники Віктор Шугалов і Марина Клімішина).
Учасники ансамблю спортивного танцю «Троянда» педагогів Аліни і Олега Куциків показали сучасну танцювальну композицію на популярну пісню Pray for Ukraine, яка обійшла у дні Майдану весь світ і об’єднала людей у єдиній молитві за свободу України.

Лейтмотивом патріотичного заходу за сценарієм культорганізатора Ольги Санелюк стали слова відомого американського філософа Джорджа Сантаяни: «Хто забуває уроки історії, приречений на їхнє повторення». За задумом його організаторів, гідне вшанування пам’яті полеглих і засвоєння трагічних уроків війни у поєднанні з надихаючою силою й духовністю національного мистецтва є переконливими засобами патріотичного виховання молодого покоління українців. Саме їм долею визначено утверджувати і зміцнювати незалежність України.

Фото авторки

Маша Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
777 Показати IP 21 Лютого 2019 19:37
кстати,а кто положил сотню,не озвучили,или это уже не интересует никого?
Анонім до 777 Показати IP 21 Лютого 2019 20:17
Очень жаль,но это уже не интересует никого. Главное Томас.
Глядачка Показати IP 22 Лютого 2019 14:49
Діти і педагоги, організатори - великі молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus