USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Молодь зібрала любов до нічого і до всього. ФОТО

17 Лютого 2012 09:54
У Луцьку молодь зібрало на «Творче кафе» художнє слово. Тему обрали вільну – «Про любов до нічого і до всього…».
Імпреза відбулася 16 лютого у студентському кафе-клубі «Ейнштейн».
До участі в читанні власних поетичних і прозових творів, а також виконання співаної поезії зголосилося більше 20 молодих авторів і декілька музикантів.
Як розповів організатор дійства Володимир Столярчук, з моменту, коли відбулося перше «Творче кафе», а це приблизно півтора року, учасників тут ставало дедалі більше.

«Кожен наступний захід стає першим для якогось молодого автора, який нещодавно був просто глядачем», ‒ тішиться хлопець і додає, що цього вечора – дебютні виступи мають приблизно третина учасників.
«Це добре, бо коли були перші творчі кафе, було дуже мало нових облич. Коли люди нові є, це значить, що вони розвиваються, є потік. Наше місто потихеньку набирає обертів, які давно вже є у Львові, Києві, Дніпропетровську», ‒ стверджує організатор.

Він також нагадує, що творчі вечори були започатковані для того, щоб дати поштовх молоді до творчості, зокрема, писемної: «Це перший крок, який може зробити кожен. Далі людина орієнтується, чого вона прагне: далі лишитися в творчому кафе, вступити в якусь спілку і далі розвиватися чи ні. Також це посиденьки, культурний відпочинок».
Однією з «родзинок» творчих кафе Володимир Столярчук вважає тематику, яку обирають молоді автори. Зокрема, з його слів, під час кожного вечора є якийсь вірш або прозовий твір, тематика якого «переплітається з нашим містом – з його архітектурою, людьми».

Творчі кафе, як зауважив їх організатор, наразі відбуваються приблизно раз на два місяці. А художнє слово, що звучить під час цих імпрез, переповнене абсолютно різними настроями. Єднає молодих митців одне, переконаний митець і організатор дійства: «Досить багато тих, хто пише тоді, коли йому погано на душі. Людина виплесне це все назовні і тоді почувається спокійніше і стає просто чудово».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ярослав Показати IP 17 Лютого 2012 23:34
ахахахаха)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus