USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Молодіжка» міськради пропонує не здаватися прокуратурі

23 Листопада 2011 15:15
«Молодіжна» комісія міськради рекомендувала колегам відхилити протест прокурора щодо продовження договору оренди приміщення у Луцьку за адресою проспект Молоді, 13б громадською організацією «Національний Альянс».

Про це йшлося 23 листопада під час постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Зокрема голова комісії Павло Данильчук розповів, що міська прокуратура опротестувала рішення сесії міської ради про продовження договору оренди приміщення з громадською організацією «Національний Альянс».

На його думку, порушення не було і протест потрібно відхилити. «Нібито ми порушили закон «Про оренду державного та комунального майна», продовживши термін оренди, але ж у нас є закон «Про місцеве самоврядування», який дозволяє довільно розпоряджатися приміщенням», – зазначив Данильчук.

Також він нагадав, що цей договір погодили з начальником відділу управління майном міської комунальної власності муніципалітету Тарасом Яковлєвим.

Своєю чергою, Яковлєв зауважив, мовляв, він попереджував депутатів про те, що прокуратура може опротестувати пролонгацію договору. Але в цій ситуації, він вважає за потрібне підтримати протест правоохоронців.

Додаткових складностей у вирішенні цього питання, за словами Данильчука, створює справа, відкрита проти «Національного Альянсу» за порушення закону «Про оренду державного та комунального майна». Нібито, організація не сплатила певної суми за оренду приміщення на Молоді, 13б.

«2 грудня відбудеться засідання Господарського суду Волинської області, на якому, ймовірно, приймуть рішення виселити громадську організацію. «Національний Альянс» готовий підписати мирову угоду з міськрадою і сплатити необхідну суму. Але зараз це не можливо зробити, бо протест прокурора блокує можливість підписати договір оренди», – розповів голова комісії.

Він вважає, якщо організацію виселять, то повернутися назад вона не зможе. За його словами, справа має політичний підтекст, бо «Національний Альянс» – це структура, яка відома своєю діяльністю, - часто опозиційною.

Як стверджує депутат міськради Андрій Калахан, у разі відхилення протесту, процес виселення «Нацальянсу» з Молоді, 13б затягнеться. Нібито, якщо міськрада відхилить протест прокуратури, правоохоронці подадуть в суд, який може тривати довгий період. Він запропонував підтримати протест.

Однак члени комісії вирішили рекомендувати міській раді відхилити протест прокуратури.

Нагадаємо, вчора комісія міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту рекомендувала підтримати протест прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Кононович. Показати IP 23 Листопада 2011 15:34
Гузь не надейся, общественность Луцка тебя додавит.Этого тебе ни кто не спустит!
Лучанин Показати IP 23 Листопада 2011 15:35
Треба гнати цих неофашистів в шию не тільки з приміщення, а і з України!!!
зaгрeб Показати IP 23 Листопада 2011 16:22
А я щитаю что нужно гнать фашиствующих комунистов
Знаючий Показати IP 23 Листопада 2011 17:07
Гузь - тушка! Право на оренду, йому (його організації) належить першочергово! Подача документів відбулась з порушенням вимог! Депутати підтримають Гузя, бо стидно визнати свої помилки! Прокуратура змушена судитись! Прогнозований результат - приміщення пустуватиме, і без користі для бюджету і без користі для громадської організації! Хай живе програма доведення ситуації до повного абсурду!
Здрасте Показати IP 23 Листопада 2011 20:33
Калахан, не чекав...
Вася Показати IP 23 Листопада 2011 21:01
бабло відмивають, ж...и

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus