USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Національний альянс» перевірить прокуратура?

26 Жовтня 2011 16:43
Громадській організації «Національний альянс» продовжили договір оренди приміщення у Луцьку за адресою проспект Молоді 13б. Але деякі депутати Луцької міськради вважають це рішення таким, яке потрібно перевірити прокуратурі міста.
Відповідне рішення депутати підтримали під час сесії 26 жовтня.
Площа орендованого нежитлового приміщення сягає майже 54-х квадратних метрів, а плата за оренду в рік становитиме 1 гривню. Питання депутати розглянули швидко, утім, у двох обранців громади щодо оренди виникли сумніви.
Зокрема Антон Сосновський не зрозумів, якими критеріями керувалася комісія, надаючи саме «альянсівцям» приміщення і чому воно пройшло поза конкурсом.
«Згідно з відповіддю, яка в мене є від органів міської ради, організація декілька років займала приміщення і не мала договору оренди. Чому поза конкурсом? За якими критеріями, за які заслуги 53 квадрати виділяються громадській організації, без конкурсу. Є маса, скажемо так, приписів прокуратури з цього приводу. Які критерії? », - цікавився депутат.
А «заукраїнець» Павло Данильчук, який доповідав із цього питання, зазначив, що організація дійсно не мала договору оренду. Тому і звернулася до комісії з питань молодіжної політики Луцької міської ради, аби угоду таки підписали.
Данильчук пояснив, що «Нацальянс» є одним із найбільших громадських об’єднань Луцька і Волині. Організація перебуває в приміщенні не одна, а разом із іншими об’єднаннями. І з огляду на те, що «Нацальянс» опікується молодіжними питаннями, їм вирішили надати приміщення в оренду.
Позафракційний депутат Рустам Дячук поцікавився, чи була проведена конкурсна процедура. На це Данильчук відповів, що сесія має право надавати оренду безпосередньо.
«Ми створюємо прецедент. Ми своїм рішенням показуємо, що можна самовільно, без жодних документів сидіти роками в приміщенні, не сплачувати жодної копійки і потім нахабно вийти зі зверненням на сесію, і проголосувати, і отримати приміщення», - звернувся Сосновський і порадив перед початком бюджетного року не роздавати так приміщення без конкурсу.
Тож депутат звернувся до прокурора, аби той відреагував на це рішення міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
luchano888 Показати IP 26 Жовтня 2011 16:55
п...ц) головне щоб прокуратура не перевірила Нацальянс, а то будуть хлопці мати головняк))
Житель Луцка до luchano888 Показати IP 26 Жовтня 2011 17:56
Вот вы мне скажите, почему как только что-то хорошее в городе зделают, так сразу ср..ч в пресе поднимают, а как деньги бюджетные пилят, так все молчат? Дали комнату для молодежи, так и хорошо! Все же лучше чем пиво пить на скамейке. Больше про молодеж думать надо! Мэр - молодец, что поддержал инициативу депутатов и выделил помежение для молодежи!
Націоналіст Показати IP 26 Жовтня 2011 17:00
Головне аби НацАльянс не зайнявся сосонським, чув, що вони хочуть розпочати процедуру відкликання цього мудака з депутатства. А так їм як з гуся вода, їх будуть бити і перевіряти, а вони будуть кричати, що то влада та ті хто на неї працюють, такі як сосонський.
японець Показати IP 26 Жовтня 2011 17:07
Сосновського жаба душить. Як це так приміщення віддається і не в його руки. А його фонд допомоги Японії без офісу микається
Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2011 17:12
Нарешті хоч якесь нормальне рішення. А то роздають комунальне майно різним бізнесменчикам, а ті там бари і ресторани відкривають, а молодь в підїздах шариться.
Япона-мать Показати IP 26 Жовтня 2011 17:20
Антоша, где японские деньги?
юрист Показати IP 26 Жовтня 2011 17:26
Сосновський як завжди насмішив :) Антон - неудачнік по життю - викинули із фракції, із комісії, навіть на останню парту в раді пересадили. Повний попуск! Так він ще й сформувати думку не може. Рада має право виділити приміщення і першочергове право на нього отримує та організація чи установа, яка там перебувала. Якщо вона відмовляється, то тоді проводиться конкурс
luchano888 Показати IP 26 Жовтня 2011 17:29
якого хрена за 1 гривню давати офіс?? щоб вони там собі робили шабаші давайте зробимо конкурс для організацій , кому дістанеться це приміщення
Япона-мать до luchano888 Показати IP 26 Жовтня 2011 17:51
Антоша, ты? Ты пойми Антон, это место неперспективное - далеко от центра, там генделик не откроешь - жильци окна побьют. Ты уже с палаткой на майдане облажался. Хватит, Тоха!
Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2011 17:31
Якби не Альянс і інші організації, що там перебувають те приміщення вже давно зруйнувалося б. Організації там СВОЇМ КОШТОМ зробили ремонт, зробили електропроводку, поміняли гнилі двері, встановили залізні ролети. А Сосновський обурюється, а ти хоч копійку вклав в місто в якому ти живеш?
Нацик Показати IP 26 Жовтня 2011 17:33
Вже є рішення міськради і 30 депутатів дали це приміщення НА та Гузю. А для організацій треба пробивати Естет та Зміну які сьогодні стоять пусті. А Сосновський вже опозорився і з японськими грошима і з "містом майбутнього" і з тим що буде тепер працювати в "отстойній" як він сказав комісії з питань освіти та науки. Тепер ще відгребе від НацАльянсу який йому цього не попустить. Всіх налаштував проти себе, в тому числі і мера. М...ла.
Іван Показати IP 26 Жовтня 2011 17:46
А між ким проводити конкурс? Що ще якась організація подала документи на це приміщення? Ні. То в чому проблема? Рада все правильно зробила - Звернулась організація їй надали приміщення. Якби звертались кілька організацій, то проводили б конкурс, або заселили б в одне приміщення кілька організацій
Павло Заєць Показати IP 26 Жовтня 2011 19:21
Національний Альянс це одна з небагатьох організацій яка щось робить в луцьку,крім того в тому приміщенні розташовуються й інші організації, там проводяться тренінги, навчання і т.д. тобто проводиться реальна робота з молоддю.... Сам кілька раз був цьому свідком .. І цілком вірогідно, що якби не НА то ця молодь що там займається поповнила б армію підлітків які розпивать пиво біля під"їздів
Майя Показати IP 26 Жовтня 2011 19:24
Це правда Павло, в цьому приміщенні десятки організацій збираються та проводять свою роботу. Є ж їхнє звернення до депутатів з проханням надати це приміщення для НацАльянсу. А Сосновського просто жаба душить, бо його сьогодні страшно попустили, в тому числі і люди Гузя які голосували проти нього та Дячука. От і бореться цей горе-депутат проти патріотичної молоді!
Павло Заєць до Майя Показати IP 26 Жовтня 2011 20:38
Тому оцінивши ситуацію, можна з впевненістю сказати що пан Сосновський бореться не лише з НацАльянсом - а з молодіжним рухом загалом
студент до Павло Заєць Показати IP 27 Жовтня 2011 19:13
зустріну сосновського в центрі, вуха відірву!!!
Євген Ткачук Показати IP 26 Жовтня 2011 19:44
Дуже цікава ситуація, борець за не зрозумілу справедливість Сосновський підставляє НацАльянс, люди які роблять добру справу для молоді.Він мабуть забув коли декілька років назад сам сидів у цьому приміщені і не плативши ні копійки за оренду цього приміщення. А тепер виникло бажання самому прихватизувати це приміщення!(не вдалося)
Мать Япона Показати IP 26 Жовтня 2011 20:24
Ткачуку В приміщенні розташовувалась молодіжна рада Луцька яка мала договір оренди.
Анатолій Котлюк Показати IP 26 Жовтня 2011 22:15
Дійсно. Якщо вже пішла така пянка, то питання до Сосновського: чого він раніше мовчав? Чекав моменту? І хто хто а він мав бачити скільки там молоді тусило на офісі і займалися вони там ділом а не пили коньякі
Здрасте Показати IP 26 Жовтня 2011 23:15
А що Сосновський колись робив в тому приміщенні? Вивчав книги Харуки Мураками!
знаючий до Здрасте Показати IP 27 Жовтня 2011 10:14
Сосновський там розробляв плани як рятувати Японію
Ткачук Захар Показати IP 27 Жовтня 2011 11:53
Я вже давно переконався, що влада і окремі представники депутатського корпусу, не надто охоче допомагають ГО, тай навіть всім молодіжним ініціативам. Мало того, деякі просто заважають, і намагаються шукати своєї правди, вигідної лише для себе. Молодь Луцька має виступати єдиним кулаком на такі питання, і відстоювати своє. Що і робим.
Павло Заєць до Ткачук Захар Показати IP 27 Жовтня 2011 12:37
Підтримую Захара, пропозиція дійсно актуальна, Давайте об"єднаємось і скажемо рішуче НІ спробам наступу на молодіжний рух
Совість Волині Показати IP 23 Листопада 2011 00:15
Мистечковые рассуждения, недалёких людей...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus