USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Молдовани і роми «окупували» автостоянку у волинському місті. ФОТО

12 Жовтня 2013 17:49
Найбільший базар у Камені-Каширському припадає на неділю і четвер. Саме в ці дні, постійно ускладнюється рух на проїжджих частинах міста. Особливо, по вулиці Шевченка та в центрі міста. Частково це можна пояснити напливом покупців та продавців. Однак, є іще одна досить суттєва обставина, - інформують Вісті Каменя.

Так, як відомо, за торговельним комплексом «Пасаж» облаштована автостоянка. До того ж, безкоштовна. Здавалося б, вона мала розвантажувати місце від машин. Проте, для прикладу, в четвер, поставити там своє авто практично неможливо.

Втомившись, місцеві підприємці вирішили навести лад у цьому питанні.

Так, минулого четверга, група камінь-каширських торговельників, згуртувавшись, вирішила дати відсіч, з їх слів, такому свавіллю заїжджих.

Люди вийшли до рядів з одягом та іншим товаром на автостоянці і почали вимагати припинити незаконну діяльність.

Причина проста. Цього дня тут майже на усій території розкладають свій товар представники ромської і молдавської національності.



Звичайно, читаючи ці рядки, в багатьох може скластися враження, що бізнесмени відстоюють не так громадський порядок і вільні дороги, як власні інтереси. Адже, не секрет, що ціни в приїжджих на порядок нижчі від середніх ринкових у місті, і створюють конкуренцію місцевим. В принципі, доля істини в цьому, мабуть, є. Але виявляється, люди не проти того, що заїжджі представники ромської, молдавської чи будь-якої іншої національності торгують в принципі. Ні. Вони, кажуть, хочуть, аби вищезазначені особи здійснювали свою діяльність у відповідності з вимогами законодавства та у відведених для цього місцях, - йдеться у повідомленні.

«Та ми ж не кажемо – забирайтесь геть з міста. Нехай торгують. Але хай роблять це нормально. Он - на старому базарі скільки торгових контейнерів пустує. Нехай займають, платять оренду та інші передбачені виплати. Так як ми усі. Чомусь місцеві дотримуються правил, а ці – привілейовані, виходить, особливі?» – говорить одна жінка-торгівельник.

Зрештою, конфлікт усунула поява правоохоронців. Міліціонери досить швидко розставили крапки над «і». Перевірили наявність документів. Більшість приїжджих їх, звісно, надати не могла. Тому й були змушені згортати свої торгові ряди. Більше того, зі слів інспектора Камінь-Каширського райвідділу міліції Валентини Коширець, порушників доправили до райвідділу для встановлення походження товару. Окрім того, на них склали протоколи про адміністративні порушення.

Однак місцеві бізнесмени побоюються, що це не вирішить ситуацію і вже через тиждень порушники знову будуть реалізовувати свій крам на автостоянці. Тому вирішили письмово звертатися в усі інстанції – податкову, виконавчу і законодавчу влади району.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Гейропеєць Показати IP 12 Жовтня 2013 18:00
Як так можна??? Ми скоро станемо частиною Гейропи, а тут вияв такої дискримінації ромів та молдаван! Українці - будьте толерантними, адже це одна з основних європейських цінностей! Роми - це наші брати і друзі, пустіть їх до себе в серце (і в хату), і вони вам, будьте певні, щиро віддячать. Ні - фашизму, расизму, шовінізму! Слава Україні!
толераст Показати IP 12 Жовтня 2013 18:35
Який ти, в дупі, гейропеєць. Справжні гейропейці повинні казати "Слава Гейропі та гейропейській толерастії!" Пойняв, учися.
Лучанин Показати IP 12 Жовтня 2013 20:25
В заголовку "Молодовани" виправте.
Гамлєт Показати IP 12 Жовтня 2013 21:36
"Не можна мстить, повинні ми любити всіх підарасів, злодіїв, убивць, бо кожен з них народ, всі богоносці." (с)
Гамлєт Показати IP 12 Жовтня 2013 21:36
"Не можна мстить, повинні ми любити всіх підарасів, злодіїв, убивць, бо кожен з них народ, всі богоносці." (с)
14/88 Показати IP 13 Жовтня 2013 16:59
Цих у*обків чорномазих треба до стінки ставити. С''кі понаїжають ви*обуються свої правила диктують, валити їх треба
Я Показати IP 13 Жовтня 2013 18:37
А відколи це циганва вже в нас ромами називається?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus