USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Молодий волинський вчений отримав нагороду ЮНЕСКО в Парижі

10 Липня 2015 15:05
Серед переможців премії програми МАБ для молодих вчених - науковий працівник Шацького біосферного резервату ЮНЕСКО – української частини транскордонного біосферного резервату ЮНЕСКО «Західне Полісся» (Білорусь-Польща-Україна) - Віталій Турич.

Отож цей рік для Віталія Турича став справді особливим, адже він отримав міжнародну нагороду імені Мішеля Батісса, започатковану для молодих вчених в галузі збереження природних ресурсів та біорізноманіття.

Про це повідомляє прес-служба НАН України.

Так, 8-12 червня 2015 року в Парижі відбулася 27-ма сесія Міжнародної координаційної ради програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» (МКР-МАБ). У заході взяли участь понад 250 представників країн-членів ЮНЕСКО, в тому числі 34 країн-членів Ради, а також 32 країн-спостерігачів Ради.

Віталій Турич отримав нагороду за дослідження теми «Лісові екосистеми української частини транскордонного біосферного резервату та глобальної зміни клімату».



Віталій Турич

Нагорода імені Мішеля Батісса була започаткована у 1989 році Програмою «Людина і біосфера» (МАБ) ЮНЕСКО. Дану нагороду отримували молоді вчені з Аргентини, Гани, Танзанії, Тунісу та В’єтнаму. А тепер у списку молодих вчених буде включено й ім’я шачанина Віталія Турича.



Довідково: З 1983 року на теренах Шацького району створений Шацький національний природний парк. У 2012 році парк увійшов в міжнародний біосферний резерват «Західне Полісся» (Україна-Польща-Білорусь). Особливістю національного парку є транскордонне розташування та унікальне поєднання лісових, озерних та водно-болотних комплексів. Згодом міжнародна Координаційна Рада програми «Людина і Біосфера» (МАБ) ЮНЕСКО на засіданні в Парижі включила біосферний резерват в світову мережу природоохоронних територій. Це другий в Європі і третій у світі тристоронній Транскордонний біосферний резерват.

Біосферні заповідники є територіями, які сприяють введенню інноваційних рішень в питаннях збереження екосистем та сталого розвитку, згідно з Програми ЮНЕСКО МАБ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волиняни Показати IP 10 Липня 2015 16:13
Раді за успіх земляка. Та й нам усім корисно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus