USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Моравецький сказав, навіщо Польщі найбільша в Європі сухопутна армія

13 Березня 2023 12:21
Польща є учасником НАТО, але все одно країна має намір й надалі зміцнювати свої збройні сили. Мета – досягти такої сили стримування, щоб армію ніколи не потрібно було використовувати.

Про це заявив прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький на відкритті військових навчань НАТО, передає Укрінформ із посиланням на «Польське радіо».

«Ми повинні мати настільки сильну армію, щоб вона мала достатню силу стримування, і її ніколи не потрібно було використовувати», – заявив він.

Моравецький зазначив, що Польща є учасником найсильнішого військового альянсу в світі – НАТО. Але все одно країна має намір зміцнювати свої збройні сили.

Прем’єр також закликав усіх громадян до того, щоб вони вчилися поводженню зі зброєю – відвідували стрільбища і вчилися стріляти.

«Будова сильної армії починається від міцних державних фінансів. Саме з польського бюджету ми сьогодні фінансуємо польську армію, закупівлі закордоном, рекапіталізацію наших польських збройних заводів», – додав Моравецький.

Нагадаємо, Варшава розпочала найбільше за останні півсотні років переозброєння у відповідь на загрозу з боку росії та має намір довести витратити на оборону цього року до 4% ВВП та кількість військ у майбутньому – до 300 тис.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Знавець Показати IP 13 Березня 2023 12:46
Поляки круті
Анонім Показати IP 14 Березня 2023 14:00
Вони зрозуміли поки "союзники" будуть мяти свою дупцю і висловлювати стурбованість ворог до Варшави дійде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus