USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Московський театр у Луцьку: глядачі обурені

9 Листопада 2013 13:00
«Блюз одинокой бабочки» - п’єса сучасного італійського драматурга Альдо Ніколаї, зміст якої на сцені Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка відтворили лучанам актори Московського незалежного театру вчора, 8 листопада.
На афіші - фото і прізвища відомих акторів часів Радянського Союзу і сучасності – Наталія Варлей, Юлія Захарова, Дмитро Ісаєв, Анна Чернишкова.
Театролюби вмощувалися зручніше, перешіптувалися. Хто пригадував епізоди з фільму «Кавказька полонянка, або веселі пригоди Шурика», інші з нетерпінням чекали на появу на сцені молодого, але талановитого Дмитра Ісаєва. Частина присутніх у залі перевіряла об’єктиви фотокамер, щоб фіксувати гру акторів.
Але, ба! Приємний жіночий голос російською мовою всім настирливо рекомендував, на правах режисерського та авторського ексклюзиву, не знімати на фото- і відеокамерами жоден із епізодів вистави.
Розчарування хвилею «покотилося» залою. Проте любителі театру виконали всі рекомендації.
Уже під час першої дії було помітно, що хтось у залі позіхає, ще хтось періодично дивиться на годинник і навіть перешіптується, мовляв, трохи нудно. Але яким було розчарування у присутніх, коли на сцену вийшов замість Дмитра Ісаєва інший актор.
Крім того, до глядачів не вийшла також Юлія Захарова, яка була заявлена в афіші. Та й взагалі, її роль ніхто інший і не зіграв.
Від жодного інтерв’ю актори відмовилися. Як пояснили це організатори, вони поспішали на поїзд після завершення вистави.
Постановка театру видалася дещо скромною – мінімум декорацій, три актори на дві дії.
ПІСЛЯ ПЕРШОЇ ДІЇ БЛИЗЬКО ДЕСЯТИ ГЛЯДАЧІВ ПОКИНУЛИ ТЕАТР
«Я прийшла на виставу лише заради Ісаєва, а тепер я розчарована. Чому ж замість нього роль грає інший актор? В афіші вказаний саме він», - розповідає пані Оксана під час антракту. З її слів, щойно ми з подругою дізналися про приїзд Московського театру у Луцьк, не вагаючись, придбали квитки. А тут таке розчарування…
«Два дні тому ми з чоловіком дивилися виставу «Криза» у виконанні наших акторів. Що Ви, це не зрівняти. Ми так відпочили, а зараз і не знаємо, чи лишатися на другу дію – нецікаво. Ми очікували більше», - обурювалася Ірина Вікторівна.
А от чоловікам, очевидно, більше до вподоби, власне, головна героїня вистави, яку зіграла радянська та російська актриса театру і кіно, заслужена артистка РРФСР – Наталія Варлей. Зі слів глядачів, вони прийшли на виставу, щоб побачити, яка ж вона в житті - «кавказька полонянка».
«Не щодня до Луцька приїжджають актори такого рівня. Було дуже цікаво побачити героїню одного з улюблених фільмів радянських часів. Ой, скільки разів я дивився той фільм про «кавказьку полонянку», а тепер вона у полоні наших поглядів. Як жінка, актриса – вона красива, професійна. Але вистава затяжна, не вистачає дії на сцені, переважно монолог, і зрідка – діалог», - поділився враженнями лучанин Андрій.
До слова, головна героїня вистави Анна – жінка під шістдесят. Вона приховує власні справжні емоції. Жінка меркантильна, надокучлива і примхлива, самотня і, водночас, сповнена спогадів про квітучу молодість, про заможних чоловіків-залицяльників, красу стосунків, коштовності. Проте лише один дзвінок у двері її квартири руйнує весь досі вигаданий нею ж світ. Героїня опиняється віч-на-віч із тим, що вона воліла забути давно, із тим, кого намагалася «викинути» з життя назавжди. Але ж ні…
Те, що виставу «Блюз одинокой бабочки» Московського театру у Луцьку презентували актори іншого складу, ніж афішували, театр зібрав не повну залу, і, крім того, сама вистава частині глядачів взагалі не сподобалася, ймовірно пояснюється тим, що наше місто часто вважають периферією, а тому й намагаються привабити глядача лише почуттями минулого, ностальгією!
До слова, вартість квитка на виставу становила від 80 до 170 гривень.
Проте є й хороша новина для театролюбів. Вже сьогодні, 9 листопада, усі охочі можуть насолодитися переглядом вистави «Мартин Боруля» за однойменним твором Івана Карпенка-Карого. Початок вистави о 18.00 у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка.
Вистава приурочена до Дня української писемності та мови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
актор погорілого тіятру Показати IP 9 Листопада 2013 13:15
Ца так як у тому анекдоті: за наречену в разі одруження обіцяли дорогу машину і котедж, а дали розбиту фіру і туристичний шалаш. Що вам доброго покажуть москалі!?
Александр до актор погорілого тіятру Показати IP 9 Листопада 2013 13:52
100500! Да и зачем?))) но кто-то же идет и платит за халтуру деньги!
театральна шлюха Показати IP 9 Листопада 2013 13:35
Краще вже Ластівку дивитись. Своя сорочка ближче до тіла.
дьодік Показати IP 9 Листопада 2013 14:01
Хохли і малороси хотіли долучитися до "високой рюской культур" - їх розвели, як лохів. Браво, мацкалі!
глядач Показати IP 9 Листопада 2013 15:20
сподобалась гидка "Криза"????Ви що, там пошлості було через край - і банан з неоднозначними натяками, і розповідь для усіх, про "стрінги", та й інше хамство!не все можна ставити на сцені театру, шановні режисери!
Панночка Показати IP 9 Листопада 2013 15:39
І фото вдалося одне зробити, і автограф у Наталії Варлей узяти)) Може автор матеріалу, отримавши відмову, саме тому взяв першопочатково такий тон публікації. Лучани, які цікавляться театром, вже мають знати, що Московський незалежний театр привозить до Луцька антрепризи, в яких, зазвичай, одне -два впізнаваних кінообличчя, які водночас задіяні в МНТ. Порівнювати такі вистави з нашими постановками - не зовсім коректно й професійно, адже "шевченківці" ставлять спектаклі наперед злагодженим постійним складом акторів, а гості з Москви, по можливості, збирають всіх потрохи акторів для певної постановки - АНТРЕПРИЗА все ж таки.
Не погоджуюсь! Показати IP 9 Листопада 2013 17:36
Якщо десяток "високих театралів" покинули театр тому, що прийшли подивитись на Ісаєва, а не виставу - це не значить, що вистава розчаврувала лучан. Так, все витягнула Варлєй. Але ж як витягнула! Година майже монологу минула непомітно, бо її гра захоплювала. Так, у мене теж залишилась неприязнь від москальських вимог, але не до гри.
тільки Показати IP 9 Листопада 2013 18:39
ЛОХИ підуть дивитись на вистави москалів.Невже ще не зрозуміло,що "москалі чужі люди,роблять лихо з вами".Лиха ПРИРОДА заклала в москаля гени,які здатні робити тільки зло.Пів Європи вільно почало дихати,після звільнення від дикарів,а наші лохи ще і до нині вірять їм.Хоч не скигліть,що вони вас лоханули,ви на це заробили,в слідуючий раз подумаєте чи варто ще раз лоханутись у москаля,чи краще своїх українських подивитись,підтримати своє вітчизняне мистецтво.
Александр до тільки Показати IP 9 Листопада 2013 19:00
Отвечая идиоту вообще хоть что-либо, ты опускаешься до его уровня. И там он обязательно задавит тебя опытом, если ты конечно не более опытный идиот. Поэтому опускаться до разговора с идиотом не нужно. Если ты корчишь рожи обезьяне, то со стороны ты такая же обезьяна, и только ставишь под сомнение теорию происхождения видов Дарвина
шломо каканович до Александр Показати IP 9 Листопада 2013 20:48
твоє походження якраз і підпадає під теорію Дарвіна.Подивись на себе в дзеркало і без теорії все зрозуміло.
Гость Показати IP 10 Листопада 2013 12:14
Думаю на слідуючий раз не підете, невже не знаєте,що зараз не ті часи,кругом брехня і ненависть.Хто зараз ходить в театр ті, кому за 50.От вони ще й в щось вірять, а ми ні.
Руслана Показати IP 10 Листопада 2013 21:11
Відповідь Гостю!відкрийте очі, не пошкодуйте 20 грн, підіть у театр і побачите, що ходить туди чимало людей, не лише пенсіонери, а й студенти, учні, молодь. Не всім же в нічних клубах пити-гуляти. Брехня і скептицизм, так, цього вистачає, але театр дає можливість забути про це,хоч на час перегляду вистави...
КВ Показати IP 11 Листопада 2013 07:35
Стереотипнi совки-провiнцiали: 1. Як мед то й ложкою??? Однiеi Варлей мало???!!! 2. Чого пертись на "героiв" росiйських кримiнальних серiалiв? Варлей - радянська кiнозiрка, а Iсаев??? Село над р рiчкою.
volynets Показати IP 11 Листопада 2013 10:58
А чи не варто заборонити масковським гастралерам заробляти гроші на українцях - он в Росії штрафанули Океан Ельзи за відсутність робочої візи...
КВ до volynets Показати IP 11 Листопада 2013 11:29
Чумаче! Будь цивiлiзованою людиною!
Оксана Показати IP 11 Листопада 2013 11:35
30 вересня також приїжджав Московський незалежний театр з виставою "Кагда мужа нет дома", тоді теж на сцену не вийшла Елена Захарова, яка була заявлена в рекламних афішах,її замінили на нікому не відому актрису, але цей факт нікого не засмутив, всі прийшли подивитися гру Анфіси Чехової та її чоловіка.
111 Показати IP 11 Листопада 2013 12:00
Да нормальна була вистава. Ви в зоопарк хотіли прийти на мавпочок дивитись чи в театр гру акторів? Грали непогано, сюжет тако собі... На свої гроші відіграли, хоча луцькі театрали набагато кращі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus