USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Моє село – моя родина»: Смолигів відсвяткував 460-річний ювілей

25 Липня 2017 07:40
«Моє село – моя родина». Під таким гаслом усією громадою відзначили 460-річний ювілей у селі Смолигові Луцького району. Свято вийшло на славу: місцеві жителі та гості могли оглянути роботи місцевих майстринь, насолодитися виступами самодіяльних колективів, повболівати за учасників спортивних змагань або ж самому попіднімати важкі гирі.

Про це повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Дітлахи залюбки підставляли щічки та рученята для художнього розпису хною, скакали на батуті й ласували смаколиками від місцевих господинь. Підлітки юрмилися біля імпровізованого козацького табору, де можна було не лише побачити давню зброю та випробувати сили у стрільбі з лука чи метанні списа, а скуштувати справжнього кулешу.

На свято, організоване активними жителями громади, завітали багато почесних гостей. Серед них і представник Луцької районної організації політичної партії “Українське об’єднання патріотів – УКРОП” Наталія Рубльова.

«Від імені Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та районного осередку партії «УКРОП» вітаю усіх зі святом. Ваше село – унікальне, а громада активна й прогресивна. Недарма ж Смолигів у числі перших став центром об’єднаної територіальної громади. Бажаю вам і надалі рости і розвиватися, нехай ваші найсміливіші плани здійснюються, – побажала Наталія Рубльова. – А в подарунок від Фонду та партії «УКРОП» прийміть сучасний проектор для школи».


За словами голови Смолигівської ОТГ Галини Прус, об’єднану громаду вони створили в 2015 році. Як зазначає Галина Дмитрівна, цей процес відбувся не за перспективним планом, а всупереч. Адже у Смолигівську ОТГ входять лише два села – Смолигів та Хорохорин.

«Але у нас все вийшло, ми маємо чим гордитися. У Смолигові діє сучасний логістичний центр Nestlé, вулиці освітлюються сонячними батареями, малюки відвідують надсучасний дитсадок. Вірю, що зробимо такою ж школу, реставруємо храм. Вірю у світле гарне майбутнє нашої громади, адже маємо багато друзів, які нам допомагають, бажають нам добра і процвітання, – зазначила Галина Прус».

Радник голови обласної ради, голова фракції УКРОП в обласній раді Вячеслав Рубльов зауважив:

«Смолигівська ОТГ хоч і молода, але ініціативна, активно бере участь в проектній діяльності. Завдяки громадській організації «Крило надії», яку очолює депутат Луцької районної ради від партії «УКРОП» Яна Гончарук, активістам вдається залучати кошти благодійників».

Зокрема, спільно із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», на території Смолигівської ОТГ вже реалізовано два проекти. На умовах співфінансування у Хорохоринська ЗОШ I-III ступенів отримала нову мультимедійну дошку, проектор та ноутбук. Сучасним обладнанням модернізували кабінет англійської мови. У Смолигівську ЗОШ I-III придбали навчально-демонстраційне обладнання у кабінет фізики й сучасні інструменти для занять гуртка з автомоделювання. Нині триває процес підготовки до реалізації третього спільного проекту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Богдан Показати IP 25 Липня 2017 13:16
Галю, вулиці освітлюються діодними ліхтарями ))) Ліхтарі живляться від акумуляторів, зарядка йде від сонячних панелей. Але це прорив!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus