USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Уряд може посилити карантинні обмеження. Які саме

5 Листопада 2020 10:09
Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме уряду посилити карантинні обмеження. Зокрема, обмежити роботу зон харчування, дитячих кімнат та розважальних зон у ТРЦ.

У ТРЦ хочуть залишити працювати виключно магазини. Про це під час брифінгу МОЗ розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, пише 24 канал.

«У ТРЦ працюватимуть виключно магазини для того, щоб люди могли купити необхідні їм речі і щоб це не впливало на економіку нашої країни», – пояснив Ляшко.

Він додав, що МОЗ пропонуватиме Кабміну заборонити проведення усіх масових заходів.

Також пропонуватиметься:

– обмежити діяльність спортзалів і фітнес-центрів, басейнів;

– заборонити діяльність суб’єктів господарювання, які не дотримуються протиепідемічних норм.

Окрім того, суб’єктам господарювання у МОЗ рекомендують запровадити окремий час для обслуговування людей віком від 60 років. Для їх обслуговування пропонується виділити час з 10 ранку до 12:00.

«Для чого це потрібно? Це впровадження не забороняє людям похилого віку відвідувати магазини в інший час. Але це має спонукати людей до 60 років не відвідувати магазини, аптеки у період з 10 до 12 години», – сказав головний санітарний лікар.

Він додав, що такі обмеження вводять через те, що люди похилого віку перебувають у зоні ризику та, хворіючи COVID-19, мають важчі ускладнення. 71% летальних випадків коронавірусу в Україні – саме серед людей, що старші 60 років.

Разом з тим, МОЗ пропонує ввести новий показник для «червоної» зони карантину. Він пов’язаний з числом позитивних тестів на коронавірус. Якщо захворюваність перевищує 320 на 100 тисяч населення, територія переходить в «червоний» рівень, і на ній показник тестування позитивних результатів перевищує 20% від усіх протестованих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
знайКО Показати IP 5 Листопада 2020 11:54
Коли вже ту балаканину припинять? Скільки можна? Штрафувати треба, патрулі з поліції і військових треба на вулиці виводити, а вони лише язиками плескають! :( За наші податки які зарплати ті силовики мають і нічого не роБлять!!!
Заборона Показати IP 5 Листопада 2020 12:47
Відвідування аптек?! Якщо операція чи хворий в реанімаціїї, та мало як складається життєвий пазл...списки з лікарні на ліки,думаю,відомі більшості, то чекати родичам 12 години?!
До ВН Показати IP 5 Листопада 2020 12:50
А що коамольного було в попередньому коменті? Будьте здорові!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus