USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

МОЗ розширить перелік професій для обов’язкової вакцинації COVID-19

13 Жовтня 2021 19:37
Міністерство охорони здоров’я розширить перелік професій і працівників організацій, які підлягають обов’язковій вакцинації від COVID-19, пише УНІАН.

Як повідомила пресслужба відомства, йдеться про проект наказу «Про затвердження змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням».

Так, він передбачає, що обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей реабілітаційних закладів; підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Читайте ще: У МОЗ заявили, що невакциновані вчителі будуть відсторонені від роботи без збереження зарплати

У пояснювальній записці до проекту наказу йдеться, що таким чином число вакцинованих в Україні має значно збільшитися. Це допоможе країні поліпшити ситуацію з коронавірусом.

Нагадаємо, 7 жовтня МОЗ затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19. Це співробітники:

– центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

– місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

– закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2021 19:48
COVID-19 продолжает убивать людей, а вакцинация не помогает остановить эпидемию. 20 год. Вакцинируем 60 проц взрослых ковид уйдет.... 21 год, вакцинируем 80 проц населения, детей, беременных, ....ковид уйдет. Гибралтар, наши дни, маленькая страна, вакцинировано 100 проц взрослого населения, ....заболеваемость, смертность ковидом, от которого все вакцинированы, почему то бьет рекорды и ни у кого нет вопросов.
Лучанин до Анонім Показати IP 13 Жовтня 2021 22:06
"Сильний" приклад. 13.10.2021 в Гібралтарі 146 хворих, з них 4 важких. Смертельних не було
вакцинація - це вели Показати IP 13 Жовтня 2021 20:38
а чому медики відмовляються вакцинуватись??? розуміють що це ризиковано для життя. вакцина захистить від вірусу точно, як і маска. таке враження, що хочуть винищити людей остаточно і вже почали...
Тому до вакцинація - це вели Показати IP 13 Жовтня 2021 21:33
Тому що шкода здоров'ю набагато більша ніж сумнівні плюси, не всі можуть перенести складові вакцин, особливо тоді коли в людей і так проблеми з імунітетом. Вакцина від вірусу не захищає. Хто вам про це казав? Вакцина повинна виробляти антитіла які дозволяють розпізнати хворобу і тим самим допомогти організму (чисто інформаційно) боротися з вірусом. Але ж кожен день надходить від медиків інформація що в людей які перехворіли коронавірусом і які не мають антитіл при зараженні ці антитіла виробляються в потрібній кількості і вони краще переносять хворобу ніж вакциновані в яких кількість антитіл підтримується "штучно". Тобто народу треба перехвріти. А от щоб перехворіти легше повинні бути ліки які полегшують хворобу. Їх вже ніби винайшли, залишилося дочекатися. А так кредити на вакцинацію понабирали - треба відчитатися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus