USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У села направлять 800 мобільних бригад для вакцинації проти COVID-19

10 Січня 2022 18:19
Жителів українських сіл мають намір заохочувати до вакцинації. Міністерство охорони здоров’я планує організувати роботу мобільних бригад, які пересуватимуться селами для забезпечення доступності щеплення місцевим жителям. Таких бригад буде близько 800.

Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського, повідомляє пресслужба глави держави.

Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що наразі проти COVID-19 в Україні вакциновано 14,8 млн осіб, з яких 13,98 млн отримали дві дози. Також він нагадав, що 9 січня відкрилася можливість щеплення бустерною дозою, яку, за його даними, на сьогодні отримало 20 тисяч осіб.

Він запевнив, що уряд також планує вакцинуватися бустерною дозою.

Очільник Кабміну поінформував, що показники захворюваності на COVID-19 продовжують демонструвати позитивну динаміку, зокрема, на сьогодні кількість хворих становить 92,3 тис. осіб, із них госпіталізовано 14,7 тис.

Читати ще: У МОЗ розповіли, які маски зовсім не захищають від COVID-19

Своєю чергою міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко доповів про заходи протидії поширенню штаму Омікрон.

Водночас віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла, що на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» працюють пункти тестування та щеплення, на КПВВ «Станиця Луганська» – тільки тестування.

Президент у цьому контексті зазначив про необхідність організації можливості вакцинації на КПВВ «Станиця Луганська».

Крім того, керівництво Національної поліції та Служби безпеки також доповіли про заходи протидії підробці сертифікатів про вакцинацію й тестування на COVID-19. За наведеною Офісом глави держави даними, у січні поліція відкрила 91 кримінальну справу, з яких 60 – за підробку документів. Вручено 29 підозр, 50 обвинувальних актів передано до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Великий крадівничий Показати IP 10 Січня 2022 19:07
Наша пісня гарна й нова - дадуть заробити начальникам і їх шістьоркам.
скептик Показати IP 10 Січня 2022 20:12
будуть колоти всіх підряд як свиней

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus