USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

МОЗ відправило у регіони 60 тисяч курсів препарату для лікування COVID-19

10 Лютого 2022 13:21
Міністерство охорони здоров’я України розподілило у регіони 60 тисяч курсів «Молнупіравіру» – препарату для лікування COVID-19.

Про це на брифінгу сказав перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда, передає Укрінформ.

«Молнупіравір» – це препарат прямої дії, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Так він запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби», – розповів він.

У МОЗ повідомили, що найближчим часом логісти почнуть доставляти препарат до закладів охорони здоров’я. Згодом надійдуть ще 240 тисяч курсів, з яких понад 75 тисяч – до кінця цього тижня.

За словами Комаріди, препарат випускають у формі пігулок, він не має особливих вимог зберігання, його зручно приймати.

Сімейні лікарі першочергово призначатимуть «Молнупіравір» пацієнтам із груп ризику, щоб убезпечити хворих від переходу з легкого ступеня тяжкості захворювання до середнього та важкого.

«Важливо, що наразі не планують реалізацію препарату через аптечну мережу. «Молнупіравір» буде доступний українцям, які його потребують, абсолютно безплатно. Проте ми отримали інформацію, що в деяких закладах Хмельницького препарат уже продають. Хочу заявити, що МОЗ не має жодного стосунку до цих ліків. Препарати, що є у продажу, не зареєстровані в Україні, а отже, продавати їх у вільному доступі заборонено. Так само МОЗ не відповідальний за сам препарат, який, цілком можливо, є фальсифікатом та несе загрозу життю пацієнтів», – сказав заступник міністра.

Він також додав, що «Молнупіравір» можна отримати лише за призначенням лікаря.

Також Комаріда повідомив, що для лікування COVID-19 в Україну надійшло 43,7 тисячі флаконів «Ремдесивіру».

«Цей препарат використовують у лікуванні ковіду середньої тяжкості та тяжкого ступеня. Призначають його лише під час лікування у стаціонарі», – пояснив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus