USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Можна подавати до 20 заяв: у Міносвіти розповіли про умови вступу до вишів цьогоріч

1 Березня 2023 17:52
У 2023 році випускники знову здаватимуть національний мультипредметний тест замість ЗНО. На основі НМТ абітурієнти вступатимуть до вишів.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, передає 24 Канал.

Він зазначив, що НМТ складатиметься з трьох блоків: два обов'язкові предмети (українська мова та математика) та один на вибір вступника: історія України, іноземна мова, біологія, фізика чи хімія.

Скласти тестування з усіх трьох предметів вступники мають за один день. На це виділять 180 хвилин.

Випускники вступатимуть до університетів на основі результатів НМТ-2023. Також для вступу можна буде скористатися результатами НМТ 2022 року або ЗНО 2020 чи 2021 років.

Читати ще: Як абітурієнтам, які вчилися за кордоном, вступити в українські виші: пояснення МОН

Особи, які бажають вступити на мистецькі та спортивні спеціальності, додатково складатимуть творче чи спортивне завдання.

Очільник МОН заявив, що вступники зможуть подавати до 20 заяв, але не більше 5 заяв на місця державного та/або регіонального замовлення.

Сергій Шкарлет наголосив, що всі пільги та пільгові категорії будуть збережені, зокрема для жителів тимчасово окупованих територій.

Також вступники, які зареєстровані та перебувають на тимчасово окупованій території, зможуть проходити всі етапи вступної кампанії дистанційно.

Як ми писали раніше, Верховна Рада звільнила 11-класників від державної підсумкової атестації. Також повідомлялося, що в Україні цього року скасували ДПА для учнів 4 та 9 класів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus