USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

«Мрію про Олімпіаду», – волинянин, який здобув бронзу на чемпіонаті Європи з плавання у Римі

16 Липня 2021 17:58
Вісімнадцятирічний волинянин Максим Ткачук здобув третє місце на юніорському чемпіонаті Європи з плавання у Римі. На дистанції 200 метрів брасом волинський плавець показав результат 2.13.75 хвилини. Наразі - це найбільше досягнення волинянина, але зупинятися на цьому він не збирається, адже мріє потрапити на наступні Олімпійські ігри.

Займатися плаванням Максим почав у дев’ять років. Як пригадує, він часто грав у футбол в селі з друзями, а батьків попросив записати його в басейн, бо не хотів плавати в ставку.

«Влітку у мене день народження, і я попросив тата записати мене на плавання. Думав, просто буду купатися в басейні, щоб не в ставку (сміється, – ред.), а вийшло так, що зараз беру участь в серйозних змаганнях.
Улюблений стиль плавця – брас, а щодо улюбленої дистанції, то йому наразі важко визначитися, але поки найбільше подобається плавати 200 метрів. Головне, каже Максим, - збільшувати свою витривалість, адже немає жодної людини, яка б рівно пропливла дистанцію.
До чемпіонату Європи у Римі спортсмен почав готуватися ще в лютому, до цього він брав участь ще в кількох змаганнях. «З лютого ми почали відповідально готуватися до змагань, я був на тренувальному зборі в збірній України. На змаганнях у Дніпрі ми виборювали ліцензію на чемпіонат Європи. Показавши там гарні результати, ми поїхали на змагання у Білорусь. Саме на цих змаганнях збірники мали останній шанс кваліфікуватися на Олімпійські ігри. В Бресті я добре виступив, показавши норматив В на Олімпіаду (цей результат поки не дає можливості взяти участь в Олімпіаді, – ред.) та покращивши свій результат. А вже через два місяці, у липні, відбувся чемпіонат Європи».
Керівник КЗ СДЮСШОР з плавання Олександр Сологуб зазначає, що школа набрала дуже високих обертів, тому й з’явилися відповідні результати.

«Якщо раніше у нас тренувалося 150 дітей, то зараз – 400. Тож серед них ми змогли зараз знайти «золотих рибок», які показують хороші результати. Якби став чемпіоном, то виконав норматив майстра спорту міжнародного класу. Максиму буквально не вистачило два метри дистанції, щоб обійти суперників та стати чемпіоном. Але це досвід, який допоможе у наступних змагання», – каже Олександр Сологуб.
Наразі Максим Ткачук мріє про наступну Олімпіаду: «Я відчуваю, що можу кваліфікуватися на наступні Олімпійські ігри, які відбудуться вже через три роки. Бо для чого тренуватися, якщо не відчуваєш, що можна показати кращий результат. Мені не вистачає три секунди. Щоб кваліфікуватися на Олімпіаду в Японії потрібно було показати результат 2.10.25. Тому працюємо далі».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus