USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Мустафа Найем: «Порошенко не кращий за Януковича»

20 Жовтня 2015 12:47
34-річного депутата українського парламенту Мустафу Найєма в Києві називають «Батьком революції» - завдяки тій ролі, яку він зіграв у розпалюванні протестів на Майдані два роки тому. Про це пише Анна Нємцова в статті, опублікованій вчора американським виданням The Daily Beast, - інформує newsonline24.

Однак Найєм вкрай незадоволений тим, що відбувається в Україні після перемоги Майдану.

«Революція, яку ми почали два роки тому, ще не закінчилася», - сказав Найєм у своєму інтерв'ю виданню The Daily Beast.

Зі слів політика, його приводить в жах те, що, незважаючи на величезну кількість крові, що пролилася під час протестів на Майдані, й досі проливається на сході України, нове керівництво країни продовжує покривати злочини на найвищому рівні.

«Я шокований тим, як наполегливо система намагається нас придушити, - сказав Найєм. - Бюрократи старого гарту бояться передавати повноваження молодим, і продовжують просто міняти місцями одних і тих самих людей».

У статті повідомляється, що кілька днів тому Найєм виступив проти генерального прокурора України Віктора Шокіна, закликавши до ретельнішого судового розгляду у справі так званих діамантових прокурорів.

Зі слів Найєма, арешт цих чиновників - це всього лише «крихти, які влада підкидає народу», і ці спроби очистити систему від корупції не носять систематичного характеру. Українські громадські активісти, у тому числі Антикорупційний центр, стверджують, що спроби президента Порошенка впоратися з корупцією «марні».

Як йдеться у публікації, Найєм і його друзі, перші революційні лідери Майдану, наполягають на тому, що президент Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повинні дозволити правоохоронним органам карати їхніх «власних людей».

Найєм навів конкретні приклади. «Стосовно корумпованих бюрократів, близьких до прем'єр-міністра, до президента, в тому числі й стосовно голови президентської адміністрації ... необхідно почати розслідування, щоб показати народу, що у влади найсерйозніші наміри, - сказав Найєм. - Високопоставлені чиновники продовжують красти мільйони, тоді як рядовий член бюрократичної системи отримує близько 100 доларів на місяць ».

«Нинішня система працює не краще системи Януковича, - сказав Найєм. - Коли я бачу свідчення спроб сховати докази корупції на найвищому рівні, я думаю: добре, значить, ви ще не зрозуміли, що насправді зараз відбувається на Україні - або ми живемо в різних вимірах ».

Нагадаю, відомі журналісти Найєм і Лещенко пройшли торік у Верховну Раду за списками Блоку Петра Порошенка. І, на диво, досі не вийшли з фракції БПП.

Втім, виступати з різкою критикою на адресу Порошенка і його близьких соратників, вони обидва почали чомусь лише зовсім недавно. Зокрема, 22 вересня в скандальній статті Лещенко розповів про чинний нині в Україні корумпований «тіньовий уряд», в який, «крім президента Порошенка і прем'єра Яценюка», входять їхні найближчі соратники: Ложкін, Кононенко, Мартиненко, Іванчук та інші.

Тим більш дивним було проходження журналістів-приятелів Найєма і Лещенка до парламенту за списками БПП, що саме Лещенко 2 квітня 2014 на сторінках «Української правди» оприлюднив сенсаційні відомості про поїздку майже відразу після перемоги Майдану Порошенко з Кличком до Відня і їх таємній зустрічі там з одним з головних спонсорів Януковича, олігархом Фірташем. Даний факт став пунктом №1 ганебного «СПИСКУ ПОРОШЕНКА».

Також не може не дивувати, чому Найєм і Лещенко не «прозріли» щодо сутності Порошенка і після того, як на проведеному в Відні 30 квітня 2015 засіданні суду щодо екстрадиції з Австрії в США Фірташа прозвучали найважливіші свідчення самого Фірташа і колишнього глави адміністрації президента Льовочкіна.

З цих свідчень випливало, що навесні минулого року відбулася, по суті, таємна змова, в якій, окрім Порошенка і Кличка, взяли участь колишній головний спонсор Януковича олігарх Фірташ і колишній голова адміністрації президента Януковича - Льовочкін. При цьому Порошенко не міг не знати, що Фірташ є людиною, яка більше за інших пограбував Україну в часи президентства Януковича і Ющенка. Також Порошенко не міг не усвідомлювати, що Льовочкін був одним з найбільш активних пособників Януковича в скоєних ним численних злочинах (включаючи конституційний переворот, здачу Росії Севастополя, «посадки» Луценка, Тимошенко і т. д.).

Крім того, 30 квітня у Відні стало відомо, що навесні минулого року нинішня влада і колишній режим уклали «пакт про ненапад», який Порошенко з Шокіним виконують донині (жоден з високопоставлених представників колишнього режиму досі не «посаджений»).

Так що «питання» до Найема і Лещенка є. Втім, як кажуть, краще пізно, ніж ніколи…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Корінний лучанин Показати IP 20 Жовтня 2015 13:06
Питання до суспільства є, а не до Наєма! Бачили очі ,що купували ото і їжте. Просто не треба обирати ПРЕЗИДЕНТОМ олігарха, бо нинішний є РЯЖЕННИЙ, який видавав себе за патріота. Влучно сказав Комаровський : " Пришел " лекарь" лечить по НОВОМУ!"
не пацик Показати IP 20 Жовтня 2015 13:29
так скоро Мустава пізнав істину ?-декому зразу очі були відкриті а толку ?
ВОНО до не пацик Показати IP 20 Жовтня 2015 14:08
йому просто не дісталось теплого крісельця от і згадав продажний журнашл*х про справедливість
думаючий Показати IP 20 Жовтня 2015 14:29
Чому "батько революції" досі не в перших рядах бійців на Сході?
Анонім до думаючий Показати IP 20 Жовтня 2015 15:07
А тому що достатньо інших дурнів. згідних захищати ціною свого життя його статки. А він сам не дурень.
УКР Показати IP 20 Жовтня 2015 14:29
Видно, що Мустафа чостокровний українець і турбується про Україну не на жарт. І такі " патріоти" і далі будуть творити дестабілізацію в країні. Гинуть не їхні діти! Вбиваються горем не їхні матері! Усіх Наємів, які закликають до дестабілізації - розстрілювати без суду.
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2015 14:45
Порошенко звичайний очк*н.Язик з д*пи Путіна не вилазить,а ще й пє чоортяка.Наказав нас Бозя недопрезидентом.
Анонім до Анонім Показати IP 20 Жовтня 2015 18:22
З яких часів ти почас путати Обаму з Путіним?
Зема Показати IP 20 Жовтня 2015 16:21
Игорь прийде порядок наведе. Лапин, гудзь, Мартыняк, степа ивахив это наш ганебный выбор. А порох и кролик просто своей балтавней нас свели с ума и сейчас опять красиво брешут. Им на этот раз не проканает
303 Показати IP 20 Жовтня 2015 17:09
коментар було видалено
Олекса Показати IP 1 Листопада 2015 10:23
Найем никакой не "батько революции", а обыкновенный прислужник режима, причем из мелких. Надо только вспомнить как летом он месте с еще одним "подметайлом" - Москалем после известных событий в Мукачево мочил Правый сектор и Балогу, обвиняя их во всех смертных грехах, выгораживал криминального авторитета Блюка и прогибался перед властью. Теперь понял, что корабль дал течь, и по принципу всех крыс пытается сбежать первым? Не получится. Все помнят в какой команде он был и что делал!
Ніна Показати IP 2 Листопада 2015 15:46
А подивіться яке сміття до місцевих рад прийшло.І перлися голосувати один понад одного.То чого хочемо?Ми що цих людей у себе в місті не знаємо?То якого дідька бігли?
жора Показати IP 7 Листопада 2015 23:01
то що готуватися до нового майдану 7 е ні хлопці 1 бо цей буде із морем кровй а не сотнею загиблих. треба навчитися нарешті чесних а не балакунів обирати і не грошовитих 1
Петро Показати IP 11 Листопада 2015 00:13
Цитую "«Нинішня система працює не краще системи Януковича, - сказав Найєм ".Ну ось скажіть мені де Наєем каже ,що "Порошенко не кращий за Януковича".Та дай бог ,щоб Порошенко і надалі давав владу чесним людям :таким ,як Георгій Тука ,Саакашвілі ,Сакварелідзе ,Пивоварському (нашому Волинянину),Москалюі ще багато людей кому він дав частину влади і буде давати далі ,якщо чесні і розумні люди будуть іти туди,щоб зламати цю "систему".Бо ця "прогнивша система" не побудувалась вчора і не рік назад ,вона будувалась 24 роки.
жебрачка Показати IP 11 Листопада 2015 14:11
Пан Порошенко - гвинтик цієї системи. Він йшов до влади не для того, щоб її розхитати, а щоб зміцнити і направити у "своє" русло.
Даша Показати IP 17 Листопада 2015 11:23
Пора объединяться с востоком и сносить одну и вторую власти.
Максим Показати IP 13 Січня 2016 14:55
А яку роль виконла шістка америкосів, це багато хто знає. Він грьобаний провокатор, на ньому так як і на овощу висить відповідальність за жертви під час майдану. Потім він дизпаливо шоколадну д*пу, а коли запахло шмаленим він руки вмикає. В українців курячих пам'ять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus