USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Музей і Скансен Волині можуть розділити

17 Грудня 2013 13:31
Музей і скансен в селі Рокині Луцького району волинські депутати пропонують розділити. Зокрема, стаціонарну експозицію віддати у відомство Волинського краєзнавчого музею.

Про це стало відомо під час комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики обласної ради сьогодні, 17 грудня.

Директор Музею історії сільського господарства Волині-скансену Олександр Середюк повідомив, що будинок культури, де перебуває частина експонатів, потребує ремонту системи опалення.

«Стаціонарна експозиція перебуває у будинку культури, переданий у комунальну власність селищної ради, площею 500 квадратних метрів. Приміщення у катастрофічному стані, потрібно відремонтувати систему опалення. А поруч стоїть зачинена за борги котельня. Я вже говорив з інженерами, що можна підключити будинок культури», - розповів Середюк.

На що член комісії, голова облдержадміністрації Борис Клімчук, запропонував використати досвід школи № 2 у Камені-Каширському. Там школа з кількома прилеглими установами спільними зусиллями замовили встановлення приватної котельні. Мовляв і за енергоносії менше на 20% платять, бо котельні економні, і затримок в оплаті немає, бо в бюджеті стаття за оплату енергоносіїв – захищена.

До слова, Олександр Середюк опікується ще однією експозицією, яка розміщена під відкритим небом на території природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. Нещодавно там встановили одну з найстаріших хат з 1804 року з Шацького району.

Натомість аби зняти проблему розвитку стаціонарного музею з плечей Олександра Середюка, голова комісії Анатолій Грицюк запропонував віддати Скансен у відомство краєзнавчого музею. А під відкритим небом можна робити бізнес і заробляти на себе, сказав він.

Тому депутати проголосували за те, щоб рекомендувати управлінню культури облдержадміністрації розглянути питання поділу музею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus