USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Музей на Волині поповнився деталлю зі спорядження скіфської доби

12 Лютого 2024 23:07
У Ковельському історичному музеї з’явився новий експонат. Це – бронзова бляшка V століття до нашої ери, яку музею передав місцевий мешканець.

Артефакт скіфського періоду – перший у Ковельському історичному музеї, розповіла Суспільному головна зберігачка фондів Мирослава Мороз.

Бронзову бляшку передав музею мешканець Ковеля Павло Гуменюк. Чоловік розповів музейникам, що купив її в місцевого жителя, який сказав, що річ періоду V століття до нашої ери було знайдено на Волині.

Зі слів Мирослави Мороз, наразі жодних відомостей, де саме і яким чином цей артефакт потрапив до нашого регіону, немає. Музейники встановили, що бронзова бляшка в давнину слугувала деталлю спорядження для коней.

Читати ще: У музеї біля Луцька згнила старовинна будівля, яка мала стати експонатом

Деталь діаметром 25 міліметрів круглої форми має гладку поверхню, зворотна частина увігнута і має дугоподібну петлю – вушко для кріплення. Такі прикраси слугували оберегами й водночас прикрасами для коней, додала працівниця музею.
Бронзова бляшка уже поповнила експозицію артефактів, її можуть побачити усі охочі. Ковельський історичний музей працює щодня, крім п'ятниці та суботи, з 10 до 18 години.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus