USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Музей-скансен передають Луцьку: місто вивчає, що з ним можна зробити

17 Квітня 2021 19:57
Луцьк готовий прийняти на баланс міської громади музей історії сільського господарства Волині. Однак зараз фахівці з’ясовують, як можна буде його розвивати, зважаючи на значну приватну частку активів закладу.

Так, депутати облради під час засідання майнової комісії погодили проєкт рішення про передачу частки обласної ради в музеї-скансені Луцькій громаді. Волинській облраді, зокрема, належить 51% активів, а 49% перебуває у власності приватної особи – керівника музею Олександра Середюка.

Луцька міська рада готова прийняти частку музею від облради розповіла заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

«Попередньо ми не проти приймати скансен у власність громади, але там є багато питань з юридичної точки зору. Тому дали доручення їх вивчити, бо там є значна приватна складова. Тож ми вивчаємо, чи можна буде вкладати в нього кошти і що робити з цим закладом, враховуючи цю складову. Така позиція міста. Ми додатково це питання вивчаємо. Якщо все буде добре і ми знайдемо шлях через які програми фінансувати і як це зробити, то ми не проти прийняти на баланс міста цю установу», – зазначила вона.

Через ці юридичні аспекти, каже, чіткої концепції розвитку закладу в міськраді поки що не вибудували. Проте деякі думки щодо цього є.

«Ми бачимо його розвиток не як просто культурного осередку, а місця з туристичною складовою. Однозначно там будуть змінені підходи в організації. Можливо, там будуть екологічні стежки, відбуватися турпоходи, може будуть надаватися послуги харчування. Буде зона відпочинку, бо територія велика і хотілося б зробити цікавий осередок, щоб він розвивався і приносив для громади позитив. Тим більше, ця територія гарно озеленена, розташована за містом, хоч це вже і територія міської територіальної громади», – додає вона

Нагадаємо, в бюджеті області на 2021 рік депутати скоротили видатки на музей на 400 тисяч гривень. Тож коштів музею, нарікав його керівник Олександр Середюк, вистачить лише на перший квартал.

Читати ще: "Я – інструктор з бойового гопака!" До керівника волинського скансену викликали охорону

Питання скансену неодноразово розглядалося на депутатських комісіях. Одна з рекомендацій – розглянути облраді ймовірність виходу із засновників музею. Зі слів Олександра Середюка, у 2019 році скансен заробив 180 тисяч гривень. А на захищені статті (заробітна плата для 12 осіб працівників та енергоносії) на 2021 рік, переконує він, треба 1,4 мільйона.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 18 Квітня 2021 11:52
Що робити? Діяти за відпрацьованою схемою: вирізати усі дерева, територію закласти бруківкою і відкрити новий гендель!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus