USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Музей історії сільського господарства Волині відсвяткував річницю

23 Лютого 2009 11:25
Відбувся круглий стіл науковців та музейних працівників, представників громадських організацій з нагоди 30-річчя Музею історії сільського господарства Волині-скансену на тему: «Історія становлення та розвитку музею». Про це 23 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Волинської ОДА, ініціатором створення музею став кандидат сільськогосподарських наук, тодішній директор обласної сільськогосподарської дослідної станції Петро Сергійович Теслюк.
На його думку, нинішній музей повинен більше презентувати сучасний стан сільського господарства, агрофірми, котрі працюють на волинському ринку, і водночас зберігати традиційний уклад життя українського села, його пам’ятки історії, культури, архітектури, популяризуючи звичаї та обряди селян.
Про історію становлення та перспективи розвитку музею, його роль і місце у розвитку туристичної галузі говорили заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Василь Ворон, директор Волинського інституту агропромислового виробництва Віталій Пахольчук, радник голови обласної ради Володимир Банада, голова Рокинівської селищної ради Марія Піскар, заступник начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, академік Міжнародної академії оригінальних ідей, письменник Володимир Остапчук, заслужений працівник  культури України Ростислав Кушнірук, голова обласної організації ОУН-УПА Василь Кушнір, гості з Криму.
Завершила цікаву розмову за «круглим столом» презентація збірника статей «Рукині – руки, що творять», яку підготували Олександр Середюк та музейні і наукові працівники до 555-річчя селища Рокині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus