USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Музеєм Марії Примаченко можна прогулятися у 3D-турі

24 Жовтня 2022 00:19
Музеєм Марії Примаченко, який зруйнували російські загарбники, зараз можна прогулятися в 3D-турі.

Про це інформує Міністерство культури та інформаційної політики України.

Наприкінці лютого, під час російського вторгнення в Україну, Історико-краєзнавчий музей у селі Іванків Київської області згорів після бомбардування, де зберігалося близько двох з половиною десятків робіт всесвітньо відомої художниці Марії Примаченко.

Серед іншого раніше в ньому зберігалася колекція картин видатної української художниці Марії Примаченко, але частину з них вдалося врятувати працівникам музею.

«МКІП у співпраці з Vodafone підготувало 3D-тур музеєм. У записі можна подивитися на понівечену будівлю з усіх боків: роздивитися вікна, через які рятували вцілілі експонати, побачити загальну панораму музею, а також руйнування навколо іванківського музею», – ідеться в повідомленні.

Також в рамках проєкту «Збережіть українську культуру» усі охочі можуть зробити внесок та допомогти зібрати кошти на відновлення музею.

Картини Марії Примаченко вже вдруге продавалися на аукціоні під час війни. Нещодавно картина художниці «Моя хата, моя правда» була продана з аукціону у Венеції за 110 тисяч євро. Гроші передадуть на збереження української культури в умовах війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus