USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Музею подарували горщик з-під скарбу. ФОТО

7 Листопада 2011 09:39
У приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулася презентація науково-краєзнавчого видання «Минуле і сучасне Волині та Полісся: Луцьк в історії України та Волині», що побачило світ у видавництві ДП «Волинські старожитності».
Про це повідомили у прес-службі волинських археологів.

До збірника увійшли матеріали міжнародної наукової конференції.

Фахівці підкреслили важливість таких видань з історії Луцька як в науковому, краєзнавчому, так і в освітньому плані. Це видання є найбільшим за обсягом із чотирьох подібних видань з історії Луцька, в ньому репрезентовано і ширший географічний діапазон авторів та репертуар досліджень.

Специфікою збірника є те, що у ньому представлено два розділи, які могли бути окремими незалежними виданнями. Це дослідження трагедії Луцької в'язниці середини ХХ ст. і окремий розділ, присвячений визначним родинам Луцька.

Під час презентації працівники ДП «Волинські старожитності» передали Волинському краєзнавчому музею відреставрований горщик, в якому у 1961 році в селі Качин Камінь-Каширського району було виявлено готський скарб. У горщику знайшли чимало срібних виробів 4-5 століть.

Реставрацію зробив працівник Рівненського музею Олексій Войтюк. Цікаво, що скарб, що належав готам - германським племенам, був захований у слов'янський горщик і це дає матеріал для роздумів дослідникам раннього середньовіччя Волині. Відреставрована посудина займе належне місце в експозиції Волинського музею поруч зі скарбом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus