USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Музичну подорож до Франції та Аргентини здійснили лучани. ФОТО

15 Червня 2013 08:50
Аргентинські танго та французьку вальси-мюзети лунали під час концерту гурту «Kiev-Tango-Project», що відбувся у луцькому Палаці культури 14 червня.


Унікальний «танго-оркестр» «Kiev-Tango-Project» - це Кирило Шарапов (скрипка), Сергій Курдицький (кнопковий акордеон, бандонеон, перкусія), Дмитро Третяк (контрабас) та Тетяна Павлічук-Тишкевич (фортепіано).

У Луцьку музиканти закінчили гастрольний тур Західною Україною. Цього ж дня добіг кінця перший сезон проекту «Віртуози країни», автором якого є піаністка Тетяна Павлічук-Тишкевич. Метою проекту є знайомство українського слухача з кращими молодими талантами країни.







Квартет, заснований у 2011 році, брав участь у багатьох музичних фестивалях, зокрема «Монмартр на Андріївському Узвозі», музикантам, стоячи, аплодувала посол Республіки Аргентина в Україні. Молодий колектив встиг записати два альбоми та готується до випуску третього. Три місяці тому музиканти придбали унікальний аргентинський інструмент німецького виробництва бандонеон, який цього вечора вперше звучав на луцькій сцені.

«Kiev-Tango-Project» - єдиний український колектив, який виконує танго різних стилів та грає за оригінальними нотами, намагаючись максимально наблизитися до автентичного звучання танго.




Зі словом танго виникають різні асоціації - наприклад, жагучі па відомого танцю, а комусь це слово нагадує часи, коли танго користувалося популярністю і в Україні, а з платівок та радіоточок постійно звучали «Бризки шампанського», «Кумпарсіта» та інші популярні мелодії. Для глядачів, які пам’ятають ці часи, «Kiev-Tango-Project» виконували всесвітньовідомі танго.





Згодом глядачів запросили у музичну подорож до Франції, країни, де найсмачніші круасани, вузенькі вулички на Монмартрі, села, у яких кожен француз вирощує власний сорт винограду та виготовляє з нього чудове вино. Музиканти виконали французькі вальси-мюзети та відому мелодію з фільму Клода Лелуша «Чоловік і жінка».





Своє володіння екзотичним інструментом бандонеоном демонстрував Сергій Курдицький, виконуючи твори легендарного Астора П’яццоли. Бандонеон - німецький інструмент з великою аргентинською долею. Його неповторний голос - символ цілого напрямку у музиці двадцятого століття. Бандонеон в танго - рідкісний приклад спільної еволюції інструменту разом із жанром музики, інструмент напрочуд складний і відрізняється від кнопкового акордеону.

Прозвучала також п’єса українського композитора Мирослава Скорика.







Музиканти розповіли, що у них є традиція робити сюрпризи та подарунки глядачам. Так, цього разу вони розіграли свій диск, визначивши місце переможця у залі за допомогою дати концерту. Луцька публіка не бажала відпускати «Kiev-Tango-Project» зі сцени, викликавши музикантів на біс.







Після закінчення виступу знайшлося багато охочих придбати диски із записами музики колективу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Кук Показати IP 15 Червня 2013 11:09
Класна музика
Слухач Показати IP 15 Червня 2013 20:29
Отримав масу позитиву,чудова музика,час пролетів непомітно,найкращі побажання музикантам «Kiev-Tango-Project».Чекаємо ,наступних цікавих концертів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus