USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Музиканта з Луцька нагородили премією Стуса за Майдан

15 Січня 2014 08:21
За свої свободи, права, комфорт, як душевний і матеріальний, потрібно боротися. Не думаю, що є успішні суспільства, в яких люди опустили руки і нічого не роблять. Про це співак Святослав Вакарчук розповів 14 січня на нагородженні премії ім. Василя Стуса. Цьогоріч її лауреатами стали Святослав Вакарчук, Руслана Лижичко та Олександр Положинський. Останній зазначив, що дізнався про існування премії лише тоді, коли повідомили про його нагороду, - інформує Gazeta.ua.

"Завжди люди виховувалися на героїчних вчинках. У радянські часи говорили про солдатів, які кидались на амбразури. Поза радянським світом, існувала релігійна пошана мучеників і святих, - каже зі сцени Вакарчук. - Інколи думаю, такі правильні речі говорять нам у дитинстві, чому так мало серед нас героїв виростає. Серед українців дуже мало таких, які би змогли поступити так, як Василь Стус і Євген Сверстюк."

На думку співака, це основна проблема українців.


"Українська нація хоча є дуже працьовитою руками, але є лінивими інтелектуально. Ліниві народи завжди створюють прекрасні умови для зародження авторитаризму і корупції. У лінивої інтелектуально людини є такий принцип: нічого я, маленька людина, не можу зробити. З таким принципом ми живемо сотні років. Цього треба позбавлятися," - додає Святослав Вакарчук.


Нагадаємо, що цю премію заснувала Асоціація незалежної творчої інтеліґенції 1989 року, тобто іще до благословенної незалежності України. Першим цієї премії удостоївся поет Іван Світличний, щоправда, посмертно. Є серед її лауреатів художники Людмила Семикіна, Валерій Франчук, Панас Заливаха, живописець Антонюк, є літературознавці й культурологи Євген Сверстюк, Михайлина Коцюбинська, поет Ігор Калинець, кілька журналістів і навіть цілий театр ім. Леся Курбаса та багато-багато інших українських достойників. Фактично, це коло друзів Василя Стуса, які премією його імені вшановують пам'ять замордованого поета. Організовують церемонію нагородження щороку на свято Василя і згадують двох різдвяних Василів, які народилися 6 січня -- Стуса і Симоненка.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 15 Січня 2014 11:04
КРОХА СЫН ПРИШЁЛ К ОТЦУ, И СПРОСИЛА КРОХА. НА МАЙДАНЕ ХОРОШО ИЛИ ВСЁ ТАК ПЛОХО? ЧТО СКАЗАТЬ ТЕБЕ, СЫНОК.ПРОСТО НА МАЙДАНЕ.СОБРАЛИСЬ С ГАЛИЧИНЫ .ДИКИЕ СЕЛЯНЕ .ПРО НЭВМЕРЛУЮ ПОЮТ.СТРОЯТ БАРРИКАДЫ .КОФЕЁК С УТРА ПОПЬЮТ И ШТУРМУЮТ РАДУ.ЗАПАХ СТОЙКИЙ ТАМ СТОИТ ПОТА И ФЕКАЛИЙ.А В ПАЛАТКЕ ТАМ СИДИТ ПОРТНИКОВ ВИТАЛИЙ . ДНЁМ С ТРИБУНЫ ГОВОРИТ ПРО СОЮЗ С ГЕЙРОПОЙ ,НОЧЬЮ С ДЯДЕНЬКАМИ СПИТ.ЛЮБИТ ДЯДЕЙ ПОПЫ . .ВОСПЕВАЮТ ТАМ ВСЕРЬЁЗ ПОДВИГИ БАНДЕРЫ. МУЧИТ ИХ ПЕДИКУЛЁЗ ,ТРИППЕР И ХОЛЕРА . ВЕСЬ ЗЕЛЁНКОЮ ОБЛИТ ЮРКА ВЕЧНО ПЬЯНЫЙ .СИНИМ ПЛАМЕНЕМ ГОРИТ ТЁТЕНЬКА РУСЛАНА . НА ТРИБУНЕ ТАМ СТОЯТ ТРОЕ ДЕПУТАТОВ .И П....Т .ПИ....Т ..ПИ...Т ДЛЯ ДЕГЕНЕРАТОВ. КРОХА СЫН ПОСЛУШАЛ ВСЁ .И СКАЗАЛА КРОХА . ДУРАКАМ ТАМ ХОРОШО .А СТРАНЕ ВСЕЙ ПЛОХО ...
Луцьк до Всезнайко Показати IP 15 Січня 2014 12:06
Яка краса!!!!
справедливий Показати IP 15 Січня 2014 15:32
Ото справжня українська інтеліґенція: батько - професор,доктор наук, ректор, справжній УКРАЇНЕЦЬ - і син такий, фізик, співак, патріот, талановита Людина! І візьміть іншу сторону: батько - має не одну сидумість, Україна його не цікавить, лише власне збагачення, маєтки тощо і сини такі самі. Ото судіть, хто є хто!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus