USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«МВФ знищує Україну», - Рабинович

5 Квітня 2017 21:08
Всі умови, які ставить перед Україною Міжнародний валютний фонд, призводять до знищення країни.

Про це заявив народний депутат України Вадим Рабинович в програмі "За життя" на телеканалі NewsOne.

"Нам видали транш в 1 мільярд при тому, що в цьому році ми повинні заплатити їм за кредитами рівно 1 мільярд. Вони нам дали ще один транш і самі його забирають. Сьогодні Україна боргує 72 мільярди. За наступні ми погоджуємося віддати 24 мільярди. Цього не може витримати жодна країна світу", - висловився він.

При цьому він прокоментував пропозиції МВФ і констатував, що однією з умов була девальвація валюти, яка в кінцевому підсумку привела до повного обвалу гривні.

"По-друге - наведення ладу в банківській системі... Самі знаєте, чим це скінчилося - знищені найбільші банки. Наступне - це реформа ЖКГ, що призвело до збільшення корупції. Друг - це той, хто протягнув руку до того, як ти простягнув ноги, а в цьому випадку відбувається зворотне", - пояснив Рабинович.

З його слів, якщо українська влада буде продовжувати вести цю політику, вона знищить країну швидше, ніж можна було припустити.

"Транші знищують Україну, вони зробили її неконкурентноспроможною. Наслідки призводять до колосального краху держави. Нас просто знищують. І кожна наступне вимога від МВФ - вирубайте свій ліс, знищіть своїх старих, а ми вам дамо гроші, які тут же заберемо, - ви що, подуріли? ", - обґрунтував свою думку Рабинович і додав, що країна гине, а влада продовжує збагачуватися.

Схожої з Рабиновичем думки дотримується голова Аграрної партії Віталій Скоцик, повідомляє Уніан.

«У тексті Меморандуму з МВФ йдеться про те, що для отримання четвертого траншу кредиту Україна бере на себе зобов’язання ухвалення Верховною Радою закону про обіг земель сільськогосподарського призначення до кінця травня 2017 року. Це дозволить чинному мораторію на продаж земель втратити силу з кінця 2017 року. Таким чином, дозволяючи продаж землі, що перебуває в державній і приватній власності, відразу ж. Меморандум з МВФ підписує лише уряд. Скажіть, хто дав право виконавчому органу влади підсовувати народним депутатам кота в мішку і обіцяти кредиторам його прийняття?», - говорить Скоцик.

Політик наголошує, що ніхто досі не знає, який саме документ готує уряд.

«Ще в жовтні прем’єр-міністр України розказував українцям, що ринок землі не буде впроваджуватись поспіхом, що без широкого обговорення моделі ринку ніяких рішень про початок продажу землі не може бути. Скажіть мені, хто бачив законопроект, який розробляє уряд? Ми чули лише заяви заступника міністра Максима Мартинюка про якісь його моменти, які, судячи з тексту меморандуму, така сама брехня, як і заяви Гройсмана», - каже політик.

Зі слів Скоцика, уряд готує документ кулуарно, бо розуміє, що він у суспільстві просто не може отримати підтримки.

«Ніякого обговорення з народом не могло бути. Влада добре знає, що всі соціологічні опитування показують, що понад 70% українців проти продажу землі, а понад 90% підприємців-аграріїв не мають коштів на її купівлю. Тому про організацію референдуму, як це повинно бути, адже згідно з Конституцією лише народ – власник землі, і лише він може нею розпоряджатись – мова не йшла. Щоб вкрасти в українців землю, влада створила ширму, ілюзію обговорення, найнявши різних «грантоїдів», які співають те, що потрібно іноземним замовникам», - говорить Віталій Скоцик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анатоль_ Показати IP 5 Квітня 2017 21:50
Я в глибокому шоці! Шош то буде з Україною! Кому вірити, брати мої?
Степан Показати IP 5 Квітня 2017 22:01
Кожен мешканець України винен МВФ по 2000 баксів. Нехіло. Плюс відсотки.
корінний лучанин Показати IP 5 Квітня 2017 22:32
3 рази СУХС!
777 Показати IP 5 Квітня 2017 22:41
Ну Америки нам Вадік не відкрив. На самому крайньому хуторі люди розуміють, що країна іде в якомусь збоченому напрямку. Так само язиком плескати може кожен. Питання в іншому - що робити? Якщо Рабинович, ходячи з мандатом депутата у ВР не може (або не хоче) вплинути на ситуацію, то що робити нам, українцям? З його слів вихід такий: кожен українець після роботи повинен брати до рук сокири, ножі, вила та йти люструвати можновладців? Звіздунів від політики тьма, але скільки б вони не звизділи б: "всьо пропало!" - на їхній лемент ніхто з "хазяїв України" уваги не звертає. Собака лає, а караван іде. Тому хай перестають лаяти, а починають виправляти ситуацію. Бо коліївщина не за горами...
Бродяга Показати IP 5 Квітня 2017 23:05
Л*х платить завжди!
свідомий Показати IP 6 Квітня 2017 04:37
І під час майдану і після і зараз говорив і говору що основна мета майдану була забрати в українців землю.
анонім Показати IP 6 Квітня 2017 08:59
розпродадуть нас німцям і ще яким іноземцям то і в ліс щоб сходити будете платити. нічого доброго не ждіть.
Анонім до анонім Показати IP 6 Квітня 2017 09:58
земля давним-давно розпайована і перебуває у чиїйсь власності. де-факти її давним-давно продають наліво і направо. проблема у відсутності ефективних власників, відсутності державної політики, яка дозволила б розвиватись сільському господарству. а щодо "розкуплять кляті німці" - їдь в Німеччину, і купиш там собі землі скільки влізе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus