USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Ми не стріляємо по українцях, ми відповідаємо бойовикам», – президент

20 Травня 2020 14:16
Очільник держави зазначив, що ніколи не закликав українських військовослужбовців не стріляти у відповідь бойовикам на Донбасі.

Про це йшлося 20 травня під час пресконференції Президента України Володимира Зеленського.

«Я ніколи не закликав, щоб наша армія не відповідала. Я хотів показати всьому світу, що зараз ми і робимо, що в нас дуже міцна армія, але ми не провокуємо, ми боремося за нашу країну. Якщо по нам стріляють, будемо відповідати, але першими стріляти ми не будемо», – сказав президент.

І додав, що війна припиниться тоді, коли виконуватимуться мінські та норманські домовленості, а бойовики перестануть здійснювати провокації. «Але бойовики знають, що з ними буде», – зауважив Володимир Зеленський.

Президент додав, що вже півтора місяця від початку карантину через епідемію коронавірусу жодна машина ОБСЄ не пропускається на непідконтрольні Україні території.

«Вони (голова ЛНР Леонід Пасічник, – ВН) кажуть, що ОБСЄ фіксує те, що ми стріляємо по цивільним. Ми не стріляємо по українцях, ми відповідаємо бойовикам. Це все, що ми робимо, – сказав Володимир Зеленський. – Я впевнений і вірю в те, що єдиний вплив на них має Російська Федерація».

Він додав, що ці інформаційні провокації спрямовані на Україну через те, що бойовики не знають, що робити з гуманітарною кризою в ОРДЛО.

Володимир Зеленський акцентував, що гуманітарну кризу на Донбасі спровокувала не українська влада, адже, до прикладу, ОРДЛО постачається вода з підконтрольної уряду території, незважаючи на те, що за неї окупанти не платять.

Читайте також: Зеленський розповів, чи жалкує, що став президентом, і чи балотуватиметься вдруге
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 20 Травня 2020 14:44
Нагнувся стріляти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus