USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

«Ми повинні зупинити масове знищення українського лісу», – Констанкевич

6 Липня 2018 22:56
Українські ліси масово знищують. Вирубають навіть червонокнижні цінні породи. Під час робочих візитів народного депутата Ірини Констанкевич селами волинського Полісся скрізь селяни розповідають – ліс ріжуть, ліс вивозять, ліс крадуть.

Про це інформує прес-служба нардепа.

У селі Воєгоща, що у Камінь-Каширському районі, селяни стали виходили на акцію протесту, адже тут вирубують сотні гектарів дерев. Місцеві чиновники і лісівники стверджують - жодних порушень немає, дерева вирубують згідно плану. Та селяни вийшли на протест з вимогою припинити знущання над природою. Адже вирубки загрожують і молодим насадженням, і зникненням ягід та грибів. Люди кажуть, дерева виламують з корінням.

«Масове винищення, варварське відношення до лісу. Що ми дітям залишимо, онукам? А самі як жити будемо?», - розповідає житель села Воєгоща Іван Литвинчук.

Для багатьох жителів Полісся ліс - єдиний годувальник. Роботи в селі немає, заробляють під час ягідно-грибного сезону. Якщо ж так і надалі масово нищити насадження, то відомі на всю Україну поліські ліси перетворяться на пустелю, а більшість сімей опиниться за межею бідності.

Місцева влада на протести селян заявляє: загрози лісам немає. В унісон з лісівниками твердять, спустошені території, де росли молоді сосни, невдовзі самі оновляться.

Нещодавно Верховна Рада України ухвалила законопроект № 5495 «Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів і запобігання неналежному переміщенню необроблених лісоматеріалів».

«Мета прийняття даного законопроекту - збереження українських лісів та посилення адміністративної і кримінальної відповідальності за незаконну вирубку. Згідно з даним законом, за незаконну вирубку лісу передбачається штраф від 17 тисяч гривень до 25, що вдвічі більше, ніж до цього моменту. Ми повинні боротися за екологію та зупинити масове знищення українського лісу», - зауважила Ірина Констанкевич.

Довідково:

Законопроектом передбачено за контрабанду матеріалів рідкісних порід дерев – позбавлення волі від 3 до 5 років або від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 р., якщо це вчинено організованою групою чи у великих розмірах.

З метою підсилення позиції України в переговорах із міжнародними партнерами та забезпечення збереження природних ресурсів законопроектом пропонується доповнити мораторій на експорт лісу-кругляка обмеженням споживання лісу всередині країни.

Крім того, Кабінету Міністрів України пропонується розробити комплексну програму відновлення лісового фонду України та визначити першочергові обсяги робіт щодо відновлення лісів і лісорозведення, охорони лісів від пожеж, захисту від шкідників і хвороб, інших лісогосподарських заходів, а також порядку і способів їх проведення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (Крымчанин) Показати IP 6 Липня 2018 23:37
Марна справа.
Я Показати IP 7 Липня 2018 13:57
Смердить слухати і читати. Вирубують ліс не марсіани а самі українці за копійки що їм платять бариги котрі ліс продаютьь в гейропу... І це все нормально - для того розвалили Союз щоб його надрами і природними ресурсами користуватись а не для того, щоб дурні барани які навіть не мекали коли СРСР розвалили, краще жили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus