USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Ми – учні, тому це найкращий спосіб допомогти ЗСУ». Як волонтерять у луцькому ліцеї

23 Березня 2024 17:02
Волонтери не втомлюються допомагати нашим воїнам. Активно плетуть маскувальні сітки для армії вчителі та учні Луцького ліцею №10.

У холі школи робота кипить навіть на перервах, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ми плетемо сітки задля наближення нашої перемоги, для Збройних сил України. Оскільки ми учні, то це найкращий спосіб, яким ми можемо допомагати військовим. Сіток потрібно багато. Ми постійно плетемо їх уже кілька місяців у школі. Навчитися допомагали вчителі», – озповідають школярки Христина та Влада.

Сітку розміром шість на сім метрів у школі плетуть за два дні. Щоб було швидше, всі етапи створення маскування розподілені.

«Спочатку ми ріжемо тканину на смужки. На каркас натягнута сітка. І ми вплітаємо ці смужки. Чергуємо кольори. Зараз перейшли до зелених і коричневих», – розповідає вчителька Світлана Теплякова.

Додає, що матеріали підібрали неважкі. Як наголошує, особливість плетіння маскувальних сіток полягає у відсутності чітких горизонтальних чи вертикальних ліній, візерунків.

Читати ще: Волонтерки поважного віку: як лучанки плетуть сітки, в’яжуть шкарпетки і формують вітамінні набори для військових

«Ми кажемо дітям, що це потрібна справа, що вони мають робити це з усвідомленням того, що ця сітка збереже комусь життя, адже воїни бережуть наші життя», – звертає увагу Світлана Теплякова.
Учителі приходять плести маскувальні сітки до школи навіть по суботах. Почалося все з ініціативи Луцької міської ради. Нині в ліцеї продовжують виготовляти захист для воїнів уже власними силами.

«Це велика робота. Ми закупили матеріал і почалося. Це була дуже гарна ініціатива, а головне – вчасна. До цієї роботи долучилися учні, вчителі та батьки. Як приїжджали військові, дивилися на ці сітки, то дуже дякували», – коментує директор Луцького ліцею №10 Олег Михальчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus