USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Ми витримали в рази більше, ніж думав ворог», – Президент про підсумки 36-го дня війни

1 Квітня 2022 00:21
Президент України Володимир Зеленський заявив, що на низці напрямків продовжуються вигнання окупантів, які більше не витягують тієї інтенсивності бойових дій, яку могли забезпечити у першій половині березня. Проте це частина їхньої тактики.

Про це голова держави сказав у своєму відеозверненні 31 березня, передає ТСН.

«Впевнений, для кожного і кожної з вас надзвичайно приємно читати і дивитись новини про те, що наші українські міста поступово звільняються від окупантів. Це так. Наші Збройні сили, Національна поліція. Національна гвардія, розвідка – вони молодці, абсолютна їм вдячність», – сказав Зеленський.

«На північ від Києва, на Чернігівському напрямку, в Сумській області продовжуються вигнання окупантів. Вони й самі усвідомлюють, що більше не витягують тієї інтенсивності бойових дій, яку могли забезпечити у першій половині березня. Але повинні усвідомлювати ми і те, що для російських військових це частина їхньої тактики. Все це не просто так. Знаємо їхні задуми. Знаємо, що вони планують і що вони роблять. Знаємо, що вони забираються з тих напрямків, де ми їх б’ємо, дуже важливих. На тих, де нам може бути складно», – наголосив Президент України.

«Тому дуже важливо для усіх проявляти стриманість. Стриманість в емоціях. Стриманість у переживаннях. Ми всі однаково хочемо перемоги. Всі однаково! Але попереду будуть битви. Ще треба пройти дуже складний шлях, щоб ми отримали все те, чого прагнемо», – попередив Зеленський.
Також він наголосив, що російські окупанти через надмір зла і жаги до руйнувань втрачають людську подобу і нагадують пекельних потвор.

«Увесь цей березень і п’ять днів лютого загарбники намагаються увірватися й закріпитися в нашому домі з різних сторін – із землі, з неба, з моря. Лізуть, летять, пливуть... У них стільки зла, стільки жаги до руйнування, що це нагадує не людей, а щось потойбічне. Якихось потвор, які спалюють і грабують, нападають і намагаються вбити. Якихось пекельних химер», – зауважив Президент.

Як поінформував Зеленський, ситуація на Південному напрямку та на Донбасі залишається вкрай складною.

«Загарбники направляють свій хворий креатив на тимчасово окуповані райони Херсонської області. Намагаються організувати там якісь свої незрозумілі структури, намагаються придумати, як закріпити там свою присутність», — зазначив глава держави.

Зеленський переконаний, що для окупантів такі дії є безперспективними. Адже що більше вони будуть проявляти в регіоні свою активність, то серйознішими в підсумку будуть втрати самих росіян.

«Бо хто ж іще заплатить за окупацію чужої землі?» — каже Президент.

Також на Донбасі, у Маріуполі, на Харківському напрямку російські війська накопичують потенціал для ударів. Президент запевнив, що українці будуть захищатися і робити все можливе, аби зупинити окупантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus