USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Микола Запорожець» завтра у Луцьку: іномарки можуть стати доступні українцям

27 Травня 2017 18:06
Партією «УКРОП» спільно з Громадською організацією «ЗАВТРА» («Західноукраїнська асоціація власників транзитних авто») організовано акцію на підтримку цивілізованого ринку автомобілів в Україні «Микола Запорожець».

Всеукраїнський автопробіг розпочався минулої суботи, 20 травня, зі Львова і завершується у Луцьку 28 травня на Театральному майдані об 11.00, повідомляють у прес-службі волинського УКРОПу.

Низькі доходи українців не дають можливості купити новий автомобіль, а імпорт вживаних обмежений законом. Це змушує до користування застарілими та небезпечними автомобілями, або ж спонукає до пошуку різноманітних схем, щоб одержати можливість купити доступний вживаний автомобіль.

Усі ці проблеми може вирішити лише формування цивілізованого ринку автомобілів у нашій державі.

Рішення лежить виключно у законотворчому полі. Громадською організацією «ЗАВТРА» («Західноукраїнська асоціація власників транзитних авто») разом зі спільнотою «Вільні люди мають авто» та депутатами УКРОП, було розроблено два законопроекти, які були зареєстровані у Верховній Раді під №5561 та №5562.

Перший – замінює надумані екологічні стандарти "Євро" для вживаних автомобілів на технічний огляд, а другий – знімає обмеження застосування вже діючих знижених ставок акцизного збору.

«Запроваджуючи обмеження, чиновники завжди опираються на якийсь міфічний «європейський досвід» чи «вимоги Євросоюзу». Прикладом може бути міф про вимоги екологічних стандартів «Євро» до вживаних автомобілів і штучно завищені ставки податків. Документально цей міф нами було спростовано ще раніше, зараз ми довели це на практиці. Нами було куплено, імпортовано, розмитнено та поставлено на постійний облік у країні ЄС – Польщі – автомобіль «Запорожець» 1991 року випуску, заплативши при цьому цілком доступну суму у 40% вартості автомобіля. Таким чином ми підтвердили ту практику, яку ми і пропонуємо у наших законопроектах», - йдеться у повідомленні організаторів заходу.

Мета акції – показати, що цивілізований ринок в Україні – реальність, а доступний автомобіль для українців може бути не лише мрією і довести так званим автоекспертам, що деякі їхні заяви не відповідають дійсності. А також нагадати народним обранцям, що вони в першу чергу повинні відстоювати інтереси народу, який їх обрав, а не лобіювати чиїсь бізнес-інтереси.

«Доступному розмитненню без обмежень та цивілізованому авторинку – бути, адже Микола вже в дорозі!» - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Брокер Показати IP 27 Травня 2017 19:16
Ви спочатку напишіть яка митна вартість запорожця в Польщі... В нас ви також можете ввести та оформити ретроавтомобіль. Хлопці заспокойтесь вже нарешті, сказано в морг значить в морг...
Іван до Брокер Показати IP 28 Травня 2017 09:26
Про ретро по європейських гугл в допомогу
Брокер до Іван Показати IP 28 Травня 2017 12:23
Покажіть підтверджуючі документи. Чи як завжди піаритесь?
Сергій до брокер до Брокер Показати IP 28 Травня 2017 21:35
При позитивному вирішені проблеми брокер теж може лишитись без роботи (
Олександр Показати IP 27 Травня 2017 19:22
Я, як більшість адекватних громадян - тільки "ЗА" за адекватну суму розмитення і законну постановку автомобіля на облік. Але - категорично "проти" використання автомобілів на іноземній реєстрації.
Павло Показати IP 27 Травня 2017 19:59
Схеми ввозу машин на "бляхах" мають бути ліквідовано. І ніяких пільг при розмитненні вже ввезенних машин. Можна дозволити на майбутнє ввозити Євро-4 до скажімо 2019 року.
Вітя Показати IP 27 Травня 2017 21:46
Я за адекватну суму розмитнення і проти авто на іноземній реєстрації,якщо дати їм амністію,то давайте,ще по фурі сигарет всім без покарання контрабандистам провести,бо їм сім'ї кормити треба.
001 Показати IP 27 Травня 2017 22:29
Показушки-покатушки.....глас народу 20авто.....
Олег Показати IP 27 Травня 2017 22:43
На шрот
Без авто Показати IP 28 Травня 2017 07:49
Читаю коментарі й дивуюсь, наскільки в когось вселилась «жаба». Всі переживають, а якщо легалізують халявно ввезені авто, а я не ввіз бо сцик..н. В мене нема, тоді ні кому. А те що ми найбідніші в Європі це вже до одного місця, а розтаможка найвища. А ці хлопці хочуть відстояти прийняті умови для всіх. Скажіть як при середній зарплаті 4000 заробити чесно на авто? Люди виключайте жабу включайте мозги!
Лучанин до Без авто Показати IP 28 Травня 2017 12:25
Ви хворі люди. Повір, ніякої жаби.... Вас мені просто шкода, що повелись на слова бариг які вам такі авто впарили.
Ого Показати IP 28 Травня 2017 14:20
(«Західноукраїнська асоціація власників транзитних авто») -це ще що за нові активісти?????
Сергій до брокер Показати IP 28 Травня 2017 21:47
Те що ми найбідніші в Європі знаємо від розпаду Союзу, а те що наші депутати, прокурори, судді, полісмени та інша непотрібна х.....ня найбагатші в Європі- ми дізнались тільки восени 2016 року. Мені особисто недовподоби їздити на Заз, Ваз, Ланос , коли пі....ри з Верховної ради люблять Мерседес, Тойоти, Лексуси, Бентлі....С**и, я б їх за їхні тупі закони тільки в швидких возив по Києву , в пробки, і годину пік.
666 Показати IP 29 Травня 2017 15:06
Ці законопроекти подавали від 20 грудня! Їх було відхилено! Пишуть ці статті верблюди які впарюють людям ці зламки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus