USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Минулоріч у Луцьку всиновили 11 дітей

20 Лютого 2019 10:06
У цілому в Луцьку проживають 111 усиновлених дітей, які виховуються у 85 сім'ях.

Про це йшлося 20 лютого під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Відповідно до проекту рішення «Про роботу служби у справах дітей щодо забезпечення реалізації прав та законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», на обліку перебувають 160 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (62 дитини-сироти та 98 дітей, позбавлених батьківського піклування).

Ці діти влаштовані під опіку та піклування (134 дитини), в прийомні сім'ї (4 дитини), дитячі будинки сімейного типу (8 дітей), державні дитячі заклади (9 дітей), сім'ї родичів, Волинський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей, притулок для дітей (дві дитини) або навчаються у ПТУ, ВНЗ (3 дитини).

Зазначено, що минулого року з первинного обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, було знято 24 дитини, із яких чотири усиновили, а 20 досягли повноліття.

Загалом у 2018 році в Луцьку усиновили 11 дітей: 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; двоє дітей було усиновлено одним із подружжя.

Окрім того, на обліку кандидатів в усиновлювачі у службі у справах дітей перебувають 6 подружніх пар та 2 одинокі громадянки, з яких дві подружні пари виявили бажання усиновити дитину до 5 років, 4 ‒ до 10 років, 2 ‒ до 12 років.

Водночас у 2018 році було придбано два будинки разом із надвірними спорудами та земельними ділянками у сільській місцевості та одну квартиру в Луцьку для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. А за рахунок субвенції з державного бюджету в Луцьку купили ще чотири однокімнатні квартири для осіб з числа дітей-сиріт.

Зараз ще 20 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувають на соціальному квартирному обліку та на обліку громадян, які потребують покращення житлових умов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus