USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи спрацює мирний план, - прогноз військового експерта

21 Жовтня 2014 08:00
Військовий експерт прогнозує, що Путін вдасться до силового розв’язання конфлікту на Сході України, мовляв, утримувати захоплену територію - не вигідно, ресурсів затрачено чимало й без сухопутного сполучення Росія втратить Крим.

Про цей йшлося під час зустрічі студентів із координатором руху «Інформаційний опір» Дмитром Тимчуком сьогодні, 20-го жовтня, в СНУ імені Лесі Українки.

«Мирний план - це шлях у нікуди. На сьогоднішній ранок ми зафіксували 65 обстрілів, це - занадто криваве перемир’я. Нам треба розуміти, для чого Путін починав це, і чим це закінчиться. Він хоче зв’язок з Кримом, адже 95% електроенергії, газ, вода усе іде в Крим із Херсонської області. Це - ключ до Криму, без цієї області, подарунок, який він собі зробив, не вдасться. Вже є в Криму міські невдоволення, а це може перерости в заворушення. Ми повинні готуватися до силового вирішення. Адже ті території, які Путін контролює – зруйновані, там голодне населення, тому цю територію немає сенсу утримувати, витрачаючи кошти на фінансування терористів, він захоче усе довести до кінця», - розповідає Дмитро Тимчук.

Додає, що те, що в Криму зараз накопичують військову силу – відвід очей, адже півострів не стане плацдармом для наступу, бо він не зручний: два вузьких перешийка вдасться утримати, як 300 спартанців.

«Та сторона, на якій зло – готується до довгого протистояння», - прогнозує військовий експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus