USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Малюнки юних лучан стануть ілюстраціями до казки відомого поета

1 Лютого 2017 11:23
В Арт-галереї, що на другому поверсі центрального універмагу Луцька, знову лунає дитячий сміх. Нещодавно за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» тут відбулося відкриття виставки дитячих робіт мистецької студії «Соняшник». Днями в Арт-галереї провели виїзне засідання учасники літературної студії «Соняшник», керівником якої є волинський поет Миколай Шостак.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.
«Пан Миколай уже третій рік на волонтерських засадах керує літературною студією, – каже керівник мистецької студії «Соняшник» Лариса Чубай. – Заняття тут відбуваються раз на місяць. Цього цілком достатньо, щоб зібратися та поговорити на літературну тематику. Діти діляться своїми дописами. Пан Миколай читає власні твори. Юні учасники мають можливість почути живе літературне слово від автора. Свої враження та образи, що з’являються від почутих творів, діти переносять на папір. Наша студія – відкрита. У заняттях можуть брати участь не лише діти, а й дорослі».
На черговому засіданні літературної студії Миколай Шостак читав юним слухачам другу частину казки «Жив був Бог», яку незабаром планує видати. Перша частина твору ввійшла у його книгу «Я – Майдан!» і була презентована 2016 року.

«Жив був Бог» – розповідь про жовто-блакитну планету УкРАЙна, жителями якої були лише діти до 10 років. Жили вони під покровом батька Сонця та матінки Веселки. З допомогою своєї уяви діти могли створювати все, що забажають. Мала казкова планета і власний гімн «Будь щасливою, УкРАЙно». Якось УкРАЙну хотіли захопити кіборги з планети Тарамбука, на чолі яких був рудоволосий хлопець Кларк. Коли кіборги почали наступати, тато Сонечко та мама Веселка перетворили їх на таких же дітей, а зброя непроханих гостей стала квітами. Одного разу до Кларка дійшла звістка про лихо на його планеті. Тарамбуку охопили голод, тероризм і бандитизм. Владу на ній намагався захопити самозванець, який хотів завоювати навколишні планети. Кларк разом з друзями-добровольцями намагається врятувати Тарамбуку.

«УкРАЙна – це ідеальна планета, тому і майдан тут рожевий, не політичний. Тарамбука – наша планета Земля. Нам бракує мудрості, щоб жити за Божими принципами. Ми створюємо штучні умови одне одному, – переконаний Миколай Шостак. – Діти врятують Україну. А за великим рахунком – і цілий світ. Адже в них зовсім інше мислення, ніж у нас».
Учасники літературної студії фантазували, малювали планету та її казкових героїв. На великих аркушах паперу оживали інопланетянин з риб’ячим хвостом, рудий кіт із зеленими очима, схожий на кіборга Кларка, дракон, який теж був членом експедиції. Дитячі малюнки, які найкраще передадуть зміст казки, будуть ілюструвати книгу Миколая Шостака.
Однією з найактивніших учасниць літературної студії є десятирічна Галинка Грицюк. Дівчинка не лише пише казки, а й самостійно ілюструє їх. Зараз вона готується до участі у творчому конкурсі «Бібліотека моєї мрії». Загалом Галинка написала шість книжок, у яких розповідає про тварин та чарівні пригоди.
Керівник Офісу розвитку кварталу, що на бульварі Дружби Народів, 6 у Луцьку, Лариса Мазурок зазначила, що із «Соняшником» Фонд співпрацює не перший рік. Торік за підтримки Фонду було організовано конкурс «Моя новорічна мрія», в рамках якого дітки цієї студії презентували малюнки та флешмоб «Голуб миру», який відбувався на Театральному майдані. Офіси розвитку кварталу активно підтримують розвиток юних лучан та заохочують їх до творчості. Підтвердження цього – безплатні майстер-класи, що регулярно відбувалися в Арт-галереї ЦУМу впродовж літніх канікул.
Під кінець творчого заходу для юних учасників літературної студії організували солодке чаювання, а поет Миколай Шостак презентував дітям книгу «Я – Майдан!…» зі своїми автографами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus