USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Митники «Ягодина» пропускають автівки поза чергою за 1000 гривень, – ЗМІ

9 Жовтня 2016 18:21
Довжелезні черги знову вирують на міжнародному пункті пропуску “Ягодин”, що на Любомльщині. У п'ятницю, 7 жовтня, чимало водіїв “зеленого” коридору не витримали тривалого затору, що абсолютно не зрушував з місця, й простоявши 6-7 годин даремно, поїхали на розворот додому.

Водії стверджують, що якщо раніше "такса" для перетину кордону була 200 гривень, то тепер прикордонники збирають по 1000 гривень з автомобіля за можливість першочергового перетину кордону.

Про це пише видання КОРДОН, журналісти якого побували на митному пункті і поспілкувалися з водіями.

"Чи можете ви приїхати зараз на митницю? – запитали журналістів у телефонному режимі ті, в кого нерви остаточно здали стояти в черзі. – Тут такий "дурдом" робиться! Три черги стоїть! Рейсовий автобус чекав на розвороті годину, щоб курсувати далі по графіку. Ми стоїмо з 10-ї ранку! А вже 16 година Досі не зрушили з місця. Натомість "третя" черга вільно перетинає кордон. Нас ніхто навіть не прописує! За 6 год досі ніхто не прописав."

Черги тягнулися, зі слів очевидця, аж до готелю, розташованого по цій трасі. Інсайдер розповів, що в тій третій черзі стоїть "лівак". Себто ті, хто швидко й позачергово перетинає кордон за відповідну суму.

"Раніше платили по 200 гривень за першочерговий перетин. А тепер по 1000 гривень збирають прикордонники. Хто буде платити 1000 гривень з тих, які їдуть провідати родичів чи реально в гості, по справах. Через контрабандистів (які, принаймні, заробляють на цьому) в чергах мусять мучитися люди, що жодного стосунку до цього не мають. До того ж, страждають і водії, які всього-на-всього, згідно з правилами дорожнього руху, хочуть розвернутися й заїхати до заправки чи далі в села."

"От і думай, хто в таких ситуаціях більше винен – чи прикордонники, які беруть хабарі, чи водії, які їх дають. Всі хворіють тією корупцією, але роблять вигляд здорових свідомих людей, яким чомусь невдається вилікувати ту “погану державу”, - пише автор повідомлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
55 Показати IP 9 Жовтня 2016 18:38
Так было, так есть,так будет.
Вася до 55 Показати IP 10 Жовтня 2016 11:47
Так не было раньше. Очереди начались после тотального появления авто на польских номерах, они катаются каждых 5 дней.
каратель Показати IP 9 Жовтня 2016 18:40
то хіба прикордонники б*дло в формі
111 Показати IP 9 Жовтня 2016 18:48
Скоро люди бунт влаштують проти МРТ...тоді все то бл...во кінчиться , раніше якось такоґо не було !
рома волиняк Показати IP 9 Жовтня 2016 19:00
ой блін європу відкрили))) брали беруть і будуть брати))
до гунчика до рома волиняк Показати IP 9 Жовтня 2016 19:14
До гралися, не можете нічого вдіяти, ще з більшим розмахом займаються корупцією, чи це для вас збирають?
Для шурналюг-даунів Показати IP 9 Жовтня 2016 19:24
Стаття називається "митники...", а пишуть про прикордонників, ну якими ж дау*ми треба бути тупорилими щоб таке писати. Я нашій проституто-журналістиці вже давно не дивуюся, але і досі бісить тупорильство.
1312 Показати IP 9 Жовтня 2016 19:36
АХАХА!!! Всі все знають і ніхто нічого не може зробити!!! А ви ще базу звірте - що з ЄС виїхало і що до нас заїхало??? І навпаки???Клоуни - ВСІ!!!
ТТ Показати IP 9 Жовтня 2016 19:37
чого Вам до прикордонників мати справу. Вони лише виконують вказівку керівника, того, що в лісі сидить на заставі, ну і гроші йому носять. А той у свою чергу "доповідає" кому сам знає, в т. ч. і правоохоронцям перелюстрованим. Отак і кругом. Надоїло писати, жодної реакції від влади, таке враження що Україна з її людьми тій владі не потрібна. От дочекалися від жидів тризуба, вишиванки і червоної калини та в них і поховають ту державність.
Мойсей Показати IP 9 Жовтня 2016 19:59
Проблема криється набагато глибше. Раніше поляки працювали і черга штучно створювалась нашою стороною, але в силу останніх подій на державному рівні суттєво погіршилося ставлення з боку поляків до нас і виною черги стала польська сторона. Тим не менше наші службовці не розгубилися і на цьому непогано також заробляють. І це порочне коло залежить як від того хто бере так і від того хто дає. А першопричиною всьому загальна бідність - бо в середньому (враховуючи штрафи) середній контрабандист заробляє 6-10 тис. грн. на місяць. Погодьтеся для України не такі й великі гроші. Дайте їм роботу на Україні і таку зарплату і проблема зникне... P.S. І любий би на їхньому місці так, навіть ті хто звуть їх б*идлом в формі....
Анонім до Мойсей Показати IP 10 Жовтня 2016 00:06
Останнi подiï film Wolyn, з 07.10 в прокатi.
Ярик автору Показати IP 9 Жовтня 2016 20:08
А вам не здаєтьсящо треба змінити назву? Митники тут до чого? От би в суд на вас подати
123 до Ярик автору Показати IP 9 Жовтня 2016 21:08
За наклеп! Підтримую! Волинські новини, - це так ганебно з вашого боку! Яке ж ви інформаційне агенство? (сумніваюсь, що мій коментар опублікують)
555 Показати IP 9 Жовтня 2016 20:57
Доти поки будуть контрабандисти і малий прикордонний рух, до тих пір будуть довжелезні черги. Полішука жодного вже до роботи не заженете. А митники і погранци бидло і жирують.
все просто Показати IP 9 Жовтня 2016 21:47
штучні черги, сформовані НАШОЮ митницею аби брати хабарі. Їхала через Ягодин з оформленням "такси" --то поляки встигають документи оформити, а наші "рискають" щоб відшукати хоч ЩОСЬ, аби гроші зрубати.
здивували Показати IP 9 Жовтня 2016 21:54
в Угринові при мені платили 500 гривен. і що ти зробиш ???? скажеш зауваження--зозкрутять авто і протримають пів дня, шукаючи неіснуючу контрабанду. слава Україні ! маємо те, що наголосували.
Tadek Показати IP 9 Жовтня 2016 22:46
Як ви не розуміэте, як прикордонники, так і митники, працюють фактично в одній системі, далеко один від одного не відійшли. Э указ "зверху", э норма виручки, - чемоданчики їдуть на сталіцу. Митниця, кордон, контрольно пропускні міждержавні пункти пропуску дуже прибуткове місце і поки вони э, - з них, а зокрема, простих людей будуть тянути гроші. І не просто так на кордоні стільки людей, і не просто так їдуть закордон, не від хорошого життя, - зробить хоч щось наша влада для простих людей достойне, зробить можливість заробляти достойно вдома, тоді ніяких проблем не буде. Ну і ще одне, система яка зараз існуэ на кордоні себе віджила, потрібно все докорінно змінювати, треба створювати службу схожу на нову поліцію, - з новими людьми, які хочуть працювати і щось змінювати в державі, собі із достойною ЗП і ін., з нагрудними камерами і повною фіксаціэю часу праці.
Ердоган Показати IP 9 Жовтня 2016 23:01
Всі силові структури пі...ри !!!!Вони дограються знову до протестів.
Ая Показати IP 9 Жовтня 2016 23:32
думаю, що час розубудити гаранта і запросити його на границю, йому треба лиш переодягнутись. Так само мав б зробити наступник крілика і головний прокурор. Пізніше реально саджати за грати, так як саджають дуже часто невинних злочинців. Порядок на кордонах буде протягом місяця....
Анонім до Ая Показати IP 10 Жовтня 2016 00:11
Такими темпами Гройсман побьет рекорд яценюка по мильярду
Путін Показати IP 9 Жовтня 2016 23:42
Навіщо назву міняти??? Погранци в гривні беруть а митник ціну в баксах загинає. Митник-Митарь про них в Біблії писали а ви дивуєтесь. Мовчіть і терпіть бо буде дороще і ще гірше.
Юз Показати IP 9 Жовтня 2016 23:48
Брехня!!!!!!!! Немає ніяких черг!!!!!! Вас ошукують, на кордоні всьо чітко!!! Свободу Фіделю Кастро!!!!!
Читач Показати IP 10 Жовтня 2016 00:38
Читаючи всі негативні коментарі в сторону прикордонників, складається враження, що вони єдині винні у всьому, а ті хто дає ті самі 1000 чи скільки там грн і везе контрабанду ні в чому не ВИННІ! Абсурд! Везуть незаконно і ще хочуть на халяву проїхати. А стосовно того що прикордонники багаті і т.д і т.п ---- є різні люди як серед контрабандистів так і серед пр-ків. Прикрість лише в тому, що верхушка у Києві зіштовхує лобами простих людей і показники показаю на хабарях у 200 і трошки більше доларів. А свої відкати і кейси з даниною вони не бачать.
Читач Показати IP 10 Жовтня 2016 00:39
Читаючи всі негативні коментарі в сторону прикордонників, складається враження, що вони єдині винні у всьому, а ті хто дає ті самі 1000 чи скільки там грн і везе контрабанду ні в чому не ВИННІ! Абсурд! Везуть незаконно і ще хочуть на халяву проїхати. А стосовно того що прикордонники багаті і т.д і т.п ---- є різні люди як серед контрабандистів так і серед пр-ків. Прикрість лише в тому, що верхушка у Києві зіштовхує лобами простих людей і показники показаю на хабарях у 200 і трошки більше доларів. А свої відкати і кейси з даниною вони не бачать.
вася Показати IP 10 Жовтня 2016 10:05
тупим дурналістам тільки харчі продавати в будці на колесах під ще тупішою назвою - FBI)))
Орхідея Показати IP 10 Жовтня 2016 10:24
Є вихід. Для МРТ зробити окрему чергу. І штрафувати їх якщо відхилюються від неї. І хай там собі самі собі влазять машинами, гроші дають ( вони там перегризуться як собаки між собою і можливо тоді їм щось дійде, що всі люди, у всіх свої справи). Нормальні люди , які їдуть по справах, студенти, мандрівники не повинні страждати . Це елементарно. Але мабуть комусь це дужжеее не вигідно .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus