USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Митрополит Володимир відвідав Луцьк. ФОТО

21 Квітня 2010 16:00
Сьогодні Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відвідав Луцьк та передав Музею волинської ікони факсимільне видання Пересопницького Євангелія 16 століття.

Урочиста церемонія передачі видання мала відбутися пів на дванадцяту дня, проте кортеж духовенства трішки запізнювався зі святкового Богослужіння у храмі Всіх Святих землі Волинської.

На подію під’їхали на сріблястій "Шкоді" заступник голови ОДА Святослав Кравчук та нардеп-регіонал Анатолій Горбатюк на "Сузукі".



Кортеж духовенства прибув у супроводі даішників. Митрополит Володимир приїхав разом з отцями та митрополитом Ніфонтом, який і проводив його до приміщення музею.




Супроводжуючі владців підвезли з собою два оберемки білих троянд для високоприсвященства, а працівники музею зустріли митрополита короваєм на вишитому рушнику.



В короткому виступі митрополит Володимир зазначив, що радий з того, що святиню побачать волиняни. Митрополит Ніфонт подякував предстоятелю УПЦ за візит і те, що він приніс «скарбницю, яка буде радувати людське око і душу» та побажав митрополиту здоров’я, сил та Божої допомоги. Окрім цього, музею вручили сертифікат про передачу видання та подякували за роботу.

Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк подарував предстоятелю УПЦ відбиток ікони Холмської Богоматері. А директор музею Волинської ікони Тетяна Єлісєєва подякувала митрополиту Ніфонту за підтримку, побажала йому бути другом і радником музею.
Заступник голови ОДА Святослав Кравчук вручив подяку митрополиту Володимиру за «безцінний подарунок, яким гордиться не тільки Волинь, а й уся Україна. Митрополиту Ніфонту Кравчук вручив подяку облдержадміністрації. А за багаторічну благодійну діяльність.

Опісля, коли кортеж предстоятеля поїхав, бажаючі змогли роздивитися факсимільну копію святині детальніше. Зокрема, видання зацікаво начальника департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міськради Сергія Годлевського.

Факсимільне видання, яке надрукували тиражем у 1000 примірників, є копією оригіналу Пересопницького Євангелія. Ця книга набула значення політичного символу нації: на ній під час інавгурації присягають на вірність Президенти України. Пересопницьке Євангеліє – це унікальне видання для України і всіх православних християн. Презентації факсимільного видання та його передачі відбулись у Польщі, Канаді, США, Ізраїлі, Великобританії, Молдавії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пацан Показати IP 22 Квітня 2010 08:10
Що то за два покемона з букетами?
пацан до пацан Показати IP 22 Квітня 2010 16:51
ти не ПАЦАН, а ПАЦЮН!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus