USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

МЗС Польщі пропонує посилити санкції проти Росії

21 Жовтня 2016 08:00
Ситуація з безпекою на сході України - основна підстава для санкцій проти Росії, зазначив заступник глави МЗС Польщі Конрад Шиманський, - інформує Главком.

Заступник міністра закордонних справ Польщі заявив, що Європейський Союз має зберегти, а, можливо, й посилити санкції щодо Росії, накладені через її агресію на Донбасі.

Згідно з інформацією Шиманського, зустріч у «нормандському форматі», що відбулася в середу у Берліні, ще нічого не змінила у становищі з безпекою на сході України, а саме вона є підставою для санкцій.

Зі слів посадовця, навряд чи з’явиться нова інформація про цю зустріч, що створить причини для зміни санкційної політики Євросоюзу щодо Росії – навпаки: наразі є підстави говорити і про те, щоб посилити цю санкційну політику.

Нагадаємо, У Брюсселі в четвер, 20 жовтня, відкрився дводенний саміт ЄС, на якому розглядаються три основних питання – міграція, торгівля і відносини з РФ.

Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні наголошує, що учасники саміту лідерів Євросоюзу не прийматимуть рішень щодо санкцій проти Російської Федерації.

Президент Європарламенту Мартін Шульц висловлює впевненість, що економічні обмежувальні заходи щодо Росії триватимуть, доки не будуть виконані Мінські домовленості.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Кабмін України активно співпрацює з польськими політиками. Так, нещодавно призначили головою "Автодору" колишнього міністра транспорту, будівництва і морського господарства Польщі Славоміра Новака, а у квітні цього року Войцех Бальчун очолив ПАТ "Укрзалізниця".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus