USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На аукціоні в Празі зібрали понад мільйон євро для ЗСУ

1 Квітня 2022 10:58
У чеській столиці пройшов благодійний аукціон, на якому зібрали гроші для потреб Збройних Сил України.

Про це Укрінформу повідомили з Посольства України в Чеській Республіці.

«90% виторгу з аукціону буде перераховано на банківський рахунок Посольства України в Чехії, з якого дипломатична установа здійснює закупівлі військового матеріалу для ЗСУ, а 10% – на потреби чеської «Карітас», яка надає допомогу українцям у Чехії», – повідомили в диппредставництві.

Аукціон на підтримку України провели чеська редакція журналу Forbes та ініціатива чеських підприємців «Свободу Україні». Організатори виставили на торги предмети розкоші, як-от автомобіль Lamborghini Murcielago з дизайном від Versace, чи дизайнерський піщаний годинник від фірми CZapek&Moser, а також символічні предмети – наприклад, картину «Українка» львівської художниці Олени Папки чи вікенд на фермі під Харковом, який передав на аукціон Петр Крогман, власник великого фермерського господарства в Україні.
Участь в аукціоні взяли найбільші чеські підприємці та керівники чеських філій міжнародних компаній.
Було зібрано 28 млн 700 тис. крон. Але в цю суму не включено гроші від Lamborghini, бо його передали на електронні торги, результат яких буде пізніше.

Ініціювала захід група підприємців, які об’єдналися заради порятунку України в ініціативу «Свободу Україні», яка допомагає пропагувати рахунок посольства на підтримку української армії серед чеського бізнесу.
На аукціоні був присутній перший заступник Голови ВР України Олександр Корнієнко. Політик перебував у Празі з дводенним робочим візитом. У своєму виступі він заявив, що «українці – хоробра нація, нащадки дуже багатьох поколінь воїнів». Він нагадав про великий внесок українців у перемогу на фашизмом у роки Другої світової війни. «Але ми потребуємо допомоги, щоб наша боротьба, наша битва була більш ефективною, більш короткою, щоб це не розтягувалося на роки, і щоб ми могли якнайшвидше зупинити путінську Росію», – сказав перший заступник голови ВРУ.

У рамках візиту до Праги Корнієнко зустрівся з головою сенату парламенту Чеської Республіки Мілошем Вистрчілом та головою сенатного комітету із закордонних справ Павелом Фішером, подякував за підтримку Чехії, яку українці вважають однією з країн-лідерів у цій сфері.

Як повідомляв Укрінформ, Австралія оголосила про надання додаткової оборонної військової допомоги Збройним силам України розміром 18,7 млн доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus