USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

В Азовському морі загинули приблизно 476 тисяч риб

15 Березня 2021 18:44
У прибережній смузі Білосарайської затоки Азовського моря державні інспектори виявили загибель бичка-мартовика. Збитки держави оцінюють у приблизно 90,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє Азовський рибоохоронний патруль, передає Громадське.

Загибель риб інспектори виявили 13 березня 2021 року, коли обстежували прибережну смугу затоки Азовського моря від села Куликівське Запорізької області до міста Бердянськ.

Найбільше скупчення загиблих риб помітили в прибережних захисних спорудах – дамбах. Експерти розрахували збитки, заподіяні рибному господарству України, на підставі Акту обстеження прибережної смуги.

Згідно з розрахунками, загинули 467 тисяч риб. Матеріали обстеження передадуть правоохоронцям для подальших дій.

Азовське басейнове управління Державного агентства рибного господарства просить усіх рибалок бути відповідальними та дотримуватися правил рибальства.

«Якщо ви стали свідком порушення або замору риби, просимо невідкладно повідомляти за номерами цілодобової телефонної «гарячої лінії»: (06153) 3-63-91 (Бердянськ), (095) 034-39-98 (Генічеськ), (098) 343-55-32 (Маріуполь)», – додають у патрулі.

Поки що незрозуміло через що гине риба, однак інспекція має розібратися. Пов’язано це може бути, наприклад, із забрудненням води. Так, у квітні минулого року в Баранівці (Житомирська область) виявляли масову загибель риби.

Тоді фахівці провели лабораторні дослідження та довели, що це сталася через потрапляння хімічних речовин у Случ із річки Хомора, що бере початок у Хмельницькій області. А через місяць, у травні, там само знову сталася загибель риби: 500 особин верховодки та 100 – карася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus