USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На будівництві смертельно травмувався волинянин

20 Листопада 2014 11:58
Територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Волинській області, створено комісію для спеціального розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 17 листопада 2014 року з трактористом ПП «Укрліссервіс», - повідомили у прес-службі Держгірпромнагляду у Волинській області.

Згідно з попередньою інформацією, постраждалий впав з висоти на будівельній площадці і отримав травми несумісні з життям.

Більш детальні обставини та причини нещасного випадку з’ясовує комісія зі спеціального розслідування.

У зв’язку з настанням нещасного випадку теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області звертає увагу суб»єктів господарювання на необхідність посилення контролю за виконанням робіт на будівельних майданчиках. У процесі виконання трудових обов»язків працівники повинні суворо дотримуватись вимог безпеки, які регламентовані нормативно-правовими актами з охорони праці.

Також, як повідомили у Держгірпромнагляді у Волинській області, останнім часом значно збільшилась кількість аварій, пов’язаних з експлуатацією баштових вантажопідіймальних кранів типу КБ-403, що призвело до травмування працівників, в тому числі зі смертельним наслідком.

У відповідності до «Правил будови та безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів», крани, в яких закінчився граничний строк експлуатації, мають пройти експертне обстеження та позачерговий технічний огляд.

Тому Держгірпромнагляд України зобов’язав власників кранів типу КБ-403 здійснити позачергове експертне обстеження із інструментальним дослідженням верхньої частини ходових рам цих кранів з обов’язковим демонтажем поворотної частини рами.

Підприємства мають можливість провести вказані роботи у ДП «Волинський експертно-технічний центр», після чого в територіальному управлінні Держгірпромнагляду по Волинській області зареєструвати кран та отримати дозвіл на введення його в експлуатацію.

Згідно вимог нормативно-правових актів, експлуатація незареєстрованого крана заборонена. У разі невиконання вимог матеріали будуть передані в органи прокуратури.

На території Волинської області такі крани експлуатують ПАТ «Укрзахідвуглебуд», ТзОВ «Завод будівельних конструкцій», ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536», ПрАТ «Луцький домобудівний комбінат», ТзОВ «Ковельрембуд», Шахтопрохідницьке управління №3.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus