USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На будівництво нової школи в Осівцях виділили перший мільйон

25 Травня 2016 13:29
У маленькій тісній кімнаті відчувається волога, на стінах - сліди від дощу. В таких умовах вчаться учні Осівецької школи І-ІІ ступенів Камінь-Каширського району.

Нагадаємо, що тут навчаються 179 дітей. Цей освітній заклад уже давно не відповідає стандартам. Щодня, приходячи по знання, учні ризикують здоров’ям. У тісних маленьких класах – відчутна сирість та вологість. На стелях – сліди від дощу. Батьки учнів розповідають, що вже двічі

замикала електропроводка і спалахувала пожежа. Опалення – пічне. Матеріальна база давно потребує оновлення. Тут узагалі немає спортзалу, приміщення під бібліотеку, відсутні їдальня, комп’ютерний клас. Корпуси розкидані на відстані кількасот метрів один від одного й дуже нагадують звичайні старезні сільські хати.

Ще з дев’яностих років осівчанам обіцяють нову будівлю. Тричі навіть виготовляли проектно-кошторисну документацію за бюджетні гроші.

«Наш навчальний заклад у найгіршому стані в районі, – зазначає директор Осівецької школи Любов Дем’яник. – Будучи районним депутатом, неодноразово піднімала питання будівництва. Однак жодних результатів ми не домоглися. А, приміром, у Житнівці в останні роки звели нову школу, хоча дітей там значно менше».

Нещодавно осівчани звернулися з цією проблемою і до голови обл­ради Ігоря Палиці. А вже на останній сесії обласної ради з ініціативи фракції політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» на зведення нової школи в Осівцях виділили перший мільйон із вільних залишків обласного бюджету.

Голова фракції «УКРОП» в обл­раді Вячеслав Рубльов каже, що це – лише старт для розв’язання проблеми осівецької громади. «Під час наступної сесії, де переглядатимуть бюджет і перерозподілятимуть кошти вільних залишків за перше півріччя, УКРОП буде ініціювати виділення другого траншу коштів на будівництво школи. Поки ж за уже виділений мільйон можна проектно-кошторисну документацію адаптувати до нинішніх цін та розпочати підготовку до будівництва. Також ми готуватимемо звернення через наших депутатів від УКРОПу у Верховній Раді, аби фінансування на школу

було виділено і на державному рівні. Ми наполягатимемо на включенні цього об’єкта на фінансування з державного фонду регіонального розвит­ку. Найближчим часом особисто планую відвідати Осівці та зустрітися з громадою села», – каже Вячеслав Рубльов.

Про те, яка етапність розв’язан­ня осівецького освітнього питання та що уже вдалося зробити, на зустрічі з батьками та вчителями повідомила голова камінь-каширського УКРОПу Світлана Сидорук.

Люди ж просять попередити владу: якщо нову школу зводити не розпочнуть, восени своїх дітей в аварійні корпуси не пустять.

УКРОП, запевняє Рубльов, не лише триматиме питання будівництва школи на контролі, а й шукатиме всі шляхи та можливості, аби діти могли навчатися у нормальних умовах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Будівельник Показати IP 25 Травня 2016 15:05
Буде ще один довгобуд.Краще було б ці кошти використати на об"єктах з з готовністю 80-90%.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus