USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На будинку в центрі Луцька створюють нове графіті

14 Травня 2015 09:20
Контури графіті, що з’явиться на стіні одного з будинків у центрі міста в рамках фестивалю Art Territory, наніс художник Андрій Кальков.

Попри те, що до початку фестивалю сучасного мистецтва Art Territory залишається час, графіті від молодих луцьких митців вже 13 травня почали наносити на стіни будинків.

Як розповів перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, наразі розпочинають реалізовувати певні заходи, які відбуватимуться в рамках фестивалю сучасного мистецтва, що відбуватиметься 23-24 травня у Луцьку. Так, передбачається нанесення декількох графіті на стіни будинків Луцька.

Одне з них буде створено на стіні будинку на вулиці Лесі Українки, 26 (поблизу Галереї мистецтв), де цього вечора спроектували зображення та нанесли контури малюнку. Інше графіті створять на стіні будинку №18 на вулиці Лесі Українки, третє зображення – на стіні Навчально-реабілітаційного центру. Малюнки відібрали під час конкурсу, що проводився у соцмережі, також радилися із головним архітектором міста. Досі є сумніви щодо того, яке саме зображення нанесуть на стіну НРЦ, тож найближчими днями ескізи покажуть старшокласникам, які навчаються у цьому закладі, які голосуванням визначать, який малюнок хочуть побачити на будівлі.



Художник Андрій Кальков, автор графіті, яке прикрасить стіну будинку на вулиці Лесі Українки, 26, повідомив, що це буде малюнок із серії «Круговорот». В його основі лежить спіраль, стародавній орнамент, який він зображає на сучасний лад. Ця серія повинна відображати постійний рух, життя, розвиток, пізнання. Художник зізнався, що працювати, використовуючи підйомник, доводиться вперше, хоча раніше він створював малюнки, піднімаючись на драбині. Йому доводилося робити картини на стінах будинків у Житомирі та Кам’янці-Подільському під час фестивалів, у Луцьку ж він уперше офіційно розмальовує стіну будинку.



Щодо іншого графіті, менеджер Magic Art Group Юрій Тищук розповів, що проект має назву «Мироносиця». Оскільки поблизу розташований Луцький гарнізонний військовий госпіталь, митці хотіли б віддати шану воїнам. На ескізі зображена одна із жінок-мироносиць, яка випускає з клітки голубів миру. Це символізує те, що українці були замкнені у минулому, але сподіваються, що в країні усе стабілізується, та нарешті випустять на волю голубів миру.



Робота над графіті триватиме аж до фестивалю. Підйомники для нанесення графіті надають ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» та ЖКП №3.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
дістало Показати IP 14 Травня 2015 09:43
. Підйомники для нанесення графіті надають ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» та ЖКП №3. Це все за рахунок наших коштів - тарифів! А хто запитав мешканців , жителів міста чи хочуть вони ті графіти?
ататата до дістало Показати IP 14 Травня 2015 12:27
Як задовбали отакі памороки як ви. Вічно недовольне, пасивне і нудне створіння
Тупое хуйло до дістало Показати IP 14 Травня 2015 14:32
Убейся, чемодан вокзал параша. фанат совка гребаный
Сергій до дістало Показати IP 14 Травня 2015 15:00
Art Territory організовано з грандових коштів. Вартість всього фесту — майже мільйон гривень.
перехожий Показати IP 14 Травня 2015 09:53
Краще яму замостіть перед порогом і нору в підвал. Окозамилювачи. Колись розвалюхи комуністи затулювали плакатами.
знаючий до перехожий Показати IP 14 Травня 2015 20:44
Польща виділила гроші на розвиток сучасного мистецтва, а те що було колись - хай залишиться там...
my_gift Показати IP 14 Травня 2015 10:09
Більшість будинків у Луцьку-сірі. Тому по-доброму заздрю мешканцям, які матимуть графіті на стінах.
анонімус до my_gift Показати IP 14 Травня 2015 10:28
сірі не будинки а люди
Хлоп до анонімус Показати IP 14 Травня 2015 10:51
Я б навіть трошки змінив: від сірих людей - сірі будинки
Корінний лучанин до my_gift Показати IP 14 Травня 2015 12:17
От зроби добре діло на СВОЄМУ БУДИНКУ і не будеш заздрити. Розмалюй свій будинок , нанесенням оцього "ГРАФІТІ". ПРИЙДЕМО полюбуємось красою твого будинку. До речі, щойно відремонтовані та пофарбовані ( зауважу не сірими , а світлими кольорами) фасади будинків були зіпсовані доморощенми графітчиками різними написами та малюнками. Такі явища не поодинокі в Луцьку.
хех Показати IP 14 Травня 2015 11:06
давайте напишіть тут за карабас, романюка, ато і оперу............. Європа починається з людей. от коли слина з рота почне менше летіти - тоді і буде ок ! Графіті - давно признане і сучасне мистецтво. лише ЗА !!!! ++++++
екйма Показати IP 14 Травня 2015 11:14
якісне графіті то плюс. шкода що Радкевича не вибрали.
екймау до екйма Показати IP 14 Травня 2015 13:18
Радкевич має світове признання і позицію, він патріот, а це безмозгле малярство безмозглої влади
при чому? до екймау Показати IP 14 Травня 2015 23:41
малярство влади? ці художники геть ніякого відношення до влади не мають!
до йбнг Корінного лу Показати IP 14 Травня 2015 12:18
ти не плутай вандалізм і графіті!!
Корінний лучанин до до йбнг Корінного лу Показати IP 14 Травня 2015 12:46
Я НЕ ПЛУТАЮ, шановний!!! У нас вандалів молодих вистачає! Такий вандалізм притаманний дурно вихованій молоді, саме молоді. Старші люди після 25 років такою дурньою не страдають! Ти зрозумій , одну річ, що графіті не всім подобаються і навязувати тут свої смаки НЕ ТРЕБА! Це не КАРТИННА ГАЛЕРЕЯ ! Візьми, наприкдад Волинського Художника ОЛЕКСАНДРА ВАЛЕНТУ- кожним його ТВОРОМ ЛЮБУВАТИСЬ можна, це шедеври. Я його, боронь БОЖЕ, не ототожнюю із цими графітчиками, так само і цих графітчиків із ВАЛЕНТОЮ!
лучанин до Корінний лучанин Показати IP 14 Травня 2015 13:14
У місті не має влади, ні мера ні культури одні вишиванки, шаровари і медовуха, деколи про себе нагадує війна з похоронами які заважають "культурно оддихать"
Анонім до лучанин Показати IP 14 Травня 2015 15:23
а культурно, це по твоєму - ужраться русской водкой?
Анонім Показати IP 14 Травня 2015 12:39
клас єж обдаровані люди
Lutsk IT Cluster Показати IP 14 Травня 2015 14:03
Мені дивно читати, як у такому линучому до Європи місті можуть жити такі недалекі критикани, люди, які у всьому можть бачити лише погане, хаяти чужу роботу, роботу, яка спрямована на щось позитивне і добре. Ви не готові до графіті? То не дивіться на стіну, де воно намальоване! Весь світ готовий, а ви, декілька мистецтвознавців, не признаєте цього і називаєте вандалізмом? Совєцкій союз у ваших головах ще не вмер. А жаль.
вася Показати IP 14 Травня 2015 15:49
деяких графітчиків садив би на палю за те, що нищать зупинки, фасади будинків своїми конченими тегами - еррор, анд, рейн ітд
Кандидатвнароднідепу Показати IP 14 Травня 2015 20:41
Голосуйте за мене тролі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus