USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На добудову луцької школи №13 потрібно 100 млн, таких коштів у бюджеті немає

24 Лютого 2020 14:41
Для того, аби добудувати школу №13, потрібно не менше 100 мільйонів гривень. Оскільки таких коштів у бюджеті міста немає, депутатка Алла Надточій запропонувала розглянути варіант реорганізації школи і залишити її лише у якості початкової. Проте зі слів депутата Бориса Смаля, в цьому випадку жодного фінансування школа не отримає, тому робити цього категорично не слід.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів сьогодні, 24 лютого.

Так, депутат міської ради Алла Надточій запропонувала обранцям громади не добудовувати школу, а зробити її тільки першого ступеня.

На це голова профільної комісії Борис Смаль зауважив, що якщо міська рада хоча б обмовиться про таку пропозицію, жодної фінансової та іншої допомоги ні від держави, ні від області чекати не доведеться.

«Це буде останнє, що ми запропонуємо взагалі. Якщо ми заявимо, що ми там робимо лише початкову школу, то забудьте про будь-які гроші, виділені на школу в цілому», - додав він.

Натомість, начальниця управління освіти Зіновія Лещенко зазначила, що існує закон про захист середньої освіти.

«У межах цього закону до 2024-го року лише 8 шкіл стане ліцеями. Може варто зберегти школу, навчальний заклад як 1-го та 2-го ступеня, враховуючи її розташування. Є проблема із транспортним сполученням, тому дітям буде нереально добиратися вчасно на навчання в інші школи. Якщо ж робити корпус лише для початкової школи – 1-го ступеня, то можна зробити лише маленьку спортивну залу. Але, за станом на сьогодні, район, у якому розташований навчальний заклад, лише розбудовують. Тому я просила б зберегти школі хоча б перший та другий ступінь – щоб діти могли навчатися до дев’ятого класу», - наголосила головна освітянка міста.

Натомість, депутат Микола Дендіберін акцентував, що ні обласна, ні міська рада не знайде 100 мільйонів на добудову школи, «хай хоч головою об стовп». Тому потрібно шукати інші рішення, до прикладу, звертатися до депутатів з області, нардепів, уряду тощо.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що 21 рік школа №13 у Луцьку функціонує без спортивного залу, їдальні та виробничих приміщень. Батьки вимагають урешті добудувати школу, аби діти змогли навчатися в належних умовах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Андрій Показати IP 24 Лютого 2020 15:16
Не хочу відволікати тему але та ж сама ситуація з 27 школою для якої ОБІЦЯЛИ ще ця каденція депутатів спортзал ДЕ ВІН? Кажете нема коштів в бюджеті хочете я допоможу Вам знайти: фонтани 17 млн., муніципальна варта 20 млн., камери в парку 1.5 млн. а ще є інші "важливі проекти".... гроші є потрібно їх витрачати ЕФЕКТИВНО!!!
Лучанин до Андрій Показати IP 24 Лютого 2020 16:41
Камери потрібні! І чим більше тим краще.
аха Показати IP 24 Лютого 2020 15:26
на фонтани гроші є, на театральний майдан гроші є,на ринки гроші є, на туристів гроші є, на аренду бульдозерів є, на муніципалів є - на школу НЕМА.
К.лучанин Показати IP 24 Лютого 2020 17:59
Шановні дописувачі зверху, врахуйте це на виборах які будуть незабаром!!! Нами керують тимчасовики. Їх там не повинно бути в подальшому. Всі лучани знають яких проблем вони наробили. Почекаю , чи тролейбуси нові будуть які обіцяли місту. Ще не довго залишилось.
ВВ до К.лучанин Показати IP 25 Лютого 2020 12:00
За кого агітуєш? Як на мене вони всі там тимчасовики...Хапають поки можуть і валять.
К.лучанин до ВВ Показати IP 25 Лютого 2020 13:59
Де ти бачиш агітацію? Тут що , призвіща називаються? Заклик бути уважними і принциповими при виборі кандидатур. Нереальними програмами люблять замилювати очі людям. Робити добро людям - це обовязок влади , а не благодійність на посаді ! Як це люблять демонструвати чиновники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus