USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

На фронті відбулося 80 боєзіткнень: де найгарячіші напрямки

21 Січня 2024 11:03
На фронті за минулу добу відбулося 80 бойових зіткнень. Ворог атакував майже по всіх напрямках, найбільшу кількість штурмів здійснив на Куп’янському та Авдіївському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у своєму ранковому зведенні.

Зазначається, що на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 21 атаку ворога біля Синьківки, Петропавлівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

Також зазначається, що на Лиманському напрямку нашими захисниками відбито шість атак окупантів неподалік Тернів, Ямполівки Донецької області та ще сім атак в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області.

Читати ще: Під Пітером пролунали вибухи, в порту спалахнув нафтовий термінал. Відео

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили вісім атак противника поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

«На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 11 атак ворога в районі Авдіївки та ще 12 атак південніше Сєверного, Водяного, Первомайського та Невельського Донецької області», – повідомляє Генштаб.

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати окупантів біля Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 6 атак. Водночас на Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку нашими захисниками відбито атаку противника західніше Вербового Запорізької області.

Читати ще: Обстановка на фронті складна, ЗСУ завдають ударів по стратегічних об'єктах ворога, – Генштаб

Водночас на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив 6 безуспішних штурмів позицій наших військ.

Ворожі атаки

За минулу добу ворог завдав три ракетних (зенітними керованими ракетами С-300 по цивільній інфраструктурі Новоградівки Донецької області) та чотири авіаційних удари, здійснив 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Також вночі російські окупанти завдали чергового авіаційного удару, застосувавши два ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Українська ППО знищила один ворожий дрон.

Водночас авіація Сил оборони завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 1 зенітно-ракетному комплексу, 1 складу боєприпасів та 1 вузлу зв’язку противника. Підрозділи ракетних військ уразили 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 пункт управління та 1 станцію радіоелектронної боротьби противника.

Також, як повідомили в Генштабі, за добу ЗСУ відправили до пекла ще 760 російських окупантів. Таким чином загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 21 січня цього року орієнтовно склали:

особового складу ‒ близько 376030 (+760) осіб,

танків ‒ 6181 (+10) од,

бойових броньованих машин ‒ 11466 (+11) од,

артилерійських систем – 8875 (+7) од,

РСЗВ – 968 (+1) од,

засоби ППО ‒ 655 (+1) од,

БПЛА оперативно-тактичного рівня – 6936 (+2),

автомобільної техніки та автоцистерн – 11862 (+14) од,

спеціальна техніка ‒ 1392 (+3).

При цьому не змінилася кількість знищених підводних човнів (1), кораблів /катерів ‒ (23), крилатих ракет (1818), гелікоптерів – (324), літаків – (331).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus